Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brdo smeća

Jakuševčani dobili novac i obećanje: do 2018. godine zatvaramo odlagalište

Jakuševac
Foto: Grgur Žučko/pixsell
01.03.2014.
u 08:29

Nakon dvije godine prekida, starosjedioci Jakuševca ponovno će dobivati naknadu za umanjenu vrijednost nekretnina zbog života uz odlagalište otpada...

Nakon dvije godine prekida, starosjedioci Jakuševca ponovno će dobivati naknadu za umanjenu vrijednost nekretnina zbog života uz odlagalište otpada. Novac će uskoro dobiti prvih 40 stanovnika kojima je gradonačelnik Milan Bandić jučer uručio rješenja.

Novac i nakon zatvaranja

Na još 500 jakuševačkih adresa u sljedećih mjesec dana stići će slična rješenja, a potom i njihov dio naknade. Ukupno će tako 540 Jakuševčana koji su sagradili kuće prije podizanja odlagališta otpada tromjesečno, tijekom 2014. godine dobiti 13 milijuna kuna.

- Ti ljudi 48 godina trpe teror pa dopustite da im bar na ovaj način olakšamo život. Tko je protiv toga neka ode ondje živjeti tjedan dana pa će promijeniti mišljenje - kazao je Bandić. Jakuševčanima je pak obećao da će im novac isplaćivati i nakon 2018. godine, do kada je obećao zatvaranje odlagališta. Novac bi tako trebao stizati sve dok nad odlagalištem traje nadzor i ispuštaju se plinovi. Povratom naknade, Bandić je Jakuševčanima ispunio predizborno obećanje, a oni su pak kazali da bi se novca odmah odrekli kada bi se odlagalište zatvorilo. - Prije dvije godine na nas je izvršena hajka i znalo se koliko je novca koja kuća dobila. Zar moramo javno reći koliko je tko dobio novca pa da kriminalci znaju gdje bi mogli u pohod - požalio se Darko Furić.

Njegov prezimenjak Stjepan kazao je kako će novac dobro doći da se pokrpa kućni budžet. - Imam sina i kćer, a novac se troši svaki dan tako da ga neće biti teško potrošiti - kazao je Furić.

Dogovor s Furićem

Zanimljivo je da je prvu skupinu Jakuševčana predvodio Darko Furić koji je prije dvije godine bio kolovođa zatvaranja odlagališta zbog isteka dozvole i ukidanja naknade, a nisu pozvani predstavnici legitimno izabranog Mjesnog odbora. Bandić je Jakuševčanima obećao i da će do kraja ove godine iseliti sajam rabljenih automobila kako bi ih oslobodio “dima iz auspuha”, a građani će automobile prodavati između obilaznice i Jankomirskog mosta.

Komentara 6

JA
james49
09:29 01.03.2014.

"Starosjedioci" su mlađi od odlagališta smeća na Jakuševcu. 99% su se naselili kasnije što pokazuje i postotak nelegalnih objekata. A naselili su se jer su u početku tamo besplatno hranili svinje i kokoši sa otpatcima pa to onda prodavali pod domaći proizvod.

DO
dosaosam
17:14 01.03.2014.

došle snimke iz 1968. sad bumo videli ko je bil a ko nije

CH
chemica
14:28 01.03.2014.

Prvi Bandićev rok za Jakuševac je bio 2008. Sad je 2018. Idući će biti valjda 2028. Neozbiljan čovjek na čelu metropole.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije