Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najpopularnije slastice u Zagrebu

Hit su deserti u čašicama i kolači sa sladoledom

08.07.2015., Zagreb - Slasticarnice u gradu nude razne kolace.   Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
17.07.2015.
u 14:08

Slatko vole svi 
Osim sladoleda najviše se traže kolači s raznim kombinacijama

Ni velike vrućine nisu smanjile želju za slatkim kod Zagrepčana, a osim u sladoledima svih okusa i kombinacija, građani uživaju i u kolačima. Stoga smo posjetili slastičarnice u centru Zagreba te otkrili koje su omiljene slastice u gradu. Voće i čokolada jednako su popularni, no građanima više nisu zanimljive samo klasične torte. Traži se novo, neobično i zaigrano pa su najpopularnije hladne mouse kreme u čašicama, male tortice te kombinacije kolača i sladoleda.

Toplo i hladno

"Čokoladna trilogija", "Kad se sretnu jabuka i karamela" te "Tiramisu" samo su neki od naziva deserata u čašicama koji su pravi hit u Slastičarnici Zagreb gdje se prodaju po 17 kuna. Jako je tražen i topli hrskavi keks poslužen s nekoliko kuglica sladoleda po želji. A upravo je po toplom biskvitu u kombinaciji sa sladoledom popularan Cookies factory na Tkalči.

– Ima raznih kombinacija po 18 kuna, no najpopularnija je dupla čokolada – govori Sandra Pelegrin iz Cookies factoryja.

Traži se sezonsko voće

Malene tortice koje nisu preteške za ljetno vrijeme najveći su pak adut slastičarnice Millenium, a najpopularnija je tortica "Eliksir" po 16 kuna – mouse krema od vanilije prelivena tamnom čokoladom.

Sezonske voćne torte najtraženije su pak u Vinceku gdje je hit ledeni vjetar i u Slastičarnici Amelie.

– LouLou tortu s pistacijom, tortu s kremom od borovnice te Amelie tortu sa šumskim voćem i kremom od vanilije vole svi, a osim što su ukusne, odlično izgledaju – rekli su Antonio Džambo i Đurđica Kokić.

Komentara 1

Avatar Ironman0105
Ironman0105
14:47 18.07.2015.

kak sad, a zakaj nisu ni spomenute najstarije i najpoznatije zagrebacke siptarske slasticarnice?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije