Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obnova

Francuski paviljon se sutra napokon otvara

francuski paviljon
Foto: Borna Filić/PIXSELL
Autor
Sandra Golemac
14.10.2014.
u 11:30

Nakon obnove od devet milijuna kuna, paviljon će sutra u 17.30 sati otvoriti gradonačelnik Bandić i predsjednik RH Josipović

Posljednjih godinu dana stajao je prazan i zatvoren, a obnovljen nakon dugih 70 godina čekanja. No, Francuski paviljon, remek-djelo moderne arhitekture, napokon otvara svoja vrata sutra u 17.30 sati, kada će na otvorenje doći gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, ali i predsjednik države Ivo Josipović.

Na otvorenje se, prema riječima sanacijskog upravitelja Studentskog centra Peje Pavlovića, čekalo čak godinu dana zbog sitnica koje su morali dovršiti i dogovoriti u suradnji s Gradom Zagrebom, Sveučilištem u Zagrebu i Ministarstvom obrazovanja.

Spomenuta obnova Francuskog paviljona, zaštićenoga kulturnog dobra koje se prostire na oko 600 četvornih metara, vrijedila je devet milijuna kuna. Namjena mu je da bude prije svega izložbeni prostor, a iz Kulture promjene SC-a najavljuju i bogat interaktivan program i sadržaj u paviljonu iduće godine.

Komentara 1

Avatar Django
Django
15:40 14.10.2014.

Bojim se otvoriti paštetu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije