Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Operacija Agram

Bandićeve žene preuzele vlast, kako funkcioniraju?

žene
Foto: Pixsell
22.10.2014.
u 15:00

Dogradonačelnica Sandra Švaljek pod stresom je i pita se što joj je sve ovo trebalo, Jelena Pavičić Vukičević snašla se i hvata političke uzde

Velebni politički povratak, nakon gubitka predsjedničkih izbora, gradonačelnik Milan Bandić osigurao je političkom agendom kojom je prednost dao struci i ženama. Njegova lista bila je ispunjena osobama s karijerom, ali nakon izbora njegove su u politiku uvedene suradnice uglavnom služile “za pozu”. No sada su preuzele vlast.

Šok zbog uhićenja

Grad vode njegove zamjenice Sandra Švaljek i Vesna Kusin. Osim njih, ključne uloge u vođenju Zagreba, odnosno Zagrebačkog holdinga, imaju Daniela Franić, članica uprave Holdinga koju je privedeni Slobodan Ljubičić opunomoćio, i Mirna Šitum, koja je na čelu Nadzornog odbora te tvrtke, a koji je preuzeo dio ovlasti Skupštine društva koju je vodio Bandić. Daniela Franić, kao supruga Bandićeva suradnika Slavka Kojića, vrlo stručnog pročelnika za financije i dugogodišnja zaposlenica na pravnim pitanjima u Gradu, osoba je od Bandićeva povjerenja. Ne želi javno istupati, no navodno se u novoj situaciji snalazi. Svakako joj pomaže i suprug s obzirom na to da je on na sebe preuzeo funkcioniranje Grada i vođenje Bandićeve ekipe. M. Šitum, svjetski poznata liječnica za melanom koja iskustvo donošenja odluka ima jer je u vodstvima više zdravstvenih institucija i vodi Ured za zdravstvo, i do sada je Bandiću uspijevala nametnuti svoj stav. Omela je tako prodaju Gradskih ljekarni, a sada postojano i racionalno odrađuje svoje funkcije. Političke uzde drži nekadašnja zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić-Vukičević koja vodi Klub Bandićeve nezavisne liste u Gradskoj skupštini. Bandić u nju ima povjerenja, a iako se ne javlja na pozive, situaciju s uhićenjem šefa navodno dobro podnosi te se odlično snalazi u novoj situaciji. Za razliku od nje, Sandra Švaljek pod velikim je stresom te, prema njoj bliskim izvorima, jedva funkcionira uz pomoć Slavka Kojića. Ona je mjesto ravnateljice Ekonomskog instituta napustila lani u svibnju i na iznenađenje mnogih prihvatila Bandićev poziv. Švaljek nikad nije skrivala da joj je Bandić sam pristupio, a kao svoj glavni motiv pristanka navodila je kako je svemu razlog osjetljivost na ekonomsku situaciju, ali i opće stanje u zajednici koje želi promijeniti. U nedjelju navečer, nakon nešto više od godinu dana rada uz Bandića, činilo se da je Švaljek, koja je sada preuzela vođenje grada, zažalila.

– Što mi je sve ovo trebalo – rekla je kada su se Bandićevi suradnici počeli okupljati u Gradu. Šok zbog Bandićeva uhićenja držao je njegovu suradnicu sve do jučer, kada je napokon bez podrhtavanja glasa stala pred novinare. Bandić ipak s njom nije dijelio sve – čini se samo najnužnije, držeći je podalje od svih zbivanja.

Znali samo za razgovore

– Kada smo sve doznali, nastao je šok. U Gradu nije bilo obavijesti o tome što će se događati – rekla je Švaljek. Uz gospodarski dio funkcioniranja grada ona će sada svakodnevno potpisivati dokumente. Uhićenjima je iznenađena i Vesna Kusin, koja je do 2012. bila ravnateljica Galerije Klovićevi dvori.

– Radile smo svoj posao. O nepravilnostima u poslovanju ne možemo govoriti, barem ne u onom periodu u kojem smo došle Sandra i ja – rekla je Kusin naglasivši da Grad funkcionira. Bilo kakva saznanja o nepravilnostima negirala je i Švaljek.

– Znala sam da su obavljeni određeni razgovori, ali s optužbama nisam bila upoznata – kazala je Švaljek.

>> Zagrepčani će na izbore, a cijeli će se ustroj grada promijeniti

Komentara 27

Avatar MK
MK
15:25 22.10.2014.

Problem je upravo u tome sto je to "Operacija Agram" a ne "Slucaj Agram"! ...To sve govori o tome da je to necija montirana "operacija".

DU
Deleted user
16:03 22.10.2014.

Bandić je pametan čovjek i znao je izabrati suradnike . Nemogu ih udbaši pohapsit koliko ih Bandić može postaviti

Avatar Ivica_ponovo
Ivica_ponovo
15:38 22.10.2014.

Jadan komentar mladih dama koje su pisale članak. Konkretno, napisale su:"... ali nakon izbora njegove su u politiku uvedene suradnice uglavnom služile “za pozu”" ---> Vi koje se smatrate novinarkama morale bi znati kako su te dame oradile ozbiljan posao. Ako se nisu često isticale po medijima, ne znači kako su samo bile u Bandićevoj ekipi. One su tamo stvarno radile. kao što to sada i pokazuju nastavljajući odrađivati posao kao da ovih (koji su bili medijski eksponiraniji od njih) nikada nije ni bilo. Sramotno omalovažavanje žena koje časno i uspješno rade svoj posao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije