Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Išao od jednog do drugog

Pokriva li auto-osiguranje i ovo? Otkrili zašto se slon penjao na vozila

Slon 'napao' aute
Foto: Reuters/ PIXSELL
1/4
14.01.2015.
u 10:02

Kako je izgledao agresivan pohod slona pogledajte u priloženom videu!

Vozači automobila u tajlandskom nacionalnom parku Khao Yai, koji se nalazi u blizini Bangkoka, našli su se na meti ne baš raspoloženog slona.

Životinja je išla od vozila do vozila, a tijekom penjanja na automobile, srećom, nitko nije ozlijeđen. Kanchit Srinoppawan iz parka Khao Yai rekao je kako je ovo agresivno ponašanje rezultat sezone parenja, piše BBC. To objašnjava i još nekoliko sličnih zabilježenih slučajeva 'napada' slonova na automobile koji su se posljednih dana dogodili na Tajlandu.

Kako je izgledao agresivan pohod slona pogledajte u priloženom videu!

>> Pogledajte zašto je ovaj slon postao senzacija

Foto: Reuters/ PIXSELL

Komentara 1

DU
dubravkobogdan30
15:28 14.01.2015.

Kao ekonomist i osiguravatelj osoba koji imaju zivotinje ,klasificirao bi stetu vlasniku zivotinje .Obicno auto osiguranje pokriva saobracajnu nesrecu-stetu kroz T.z. divlju zivotinje koje imaju krzno a moze i nesrecu koju izazove pas. Pltice koje prouzroce nesrecu , najcesce prednjegesce prednjeg stakla auta nisu osigurane i njihove nesrece se odbacuju. Postoji zivotinjsko osiguranje ( protiv trecega ) koje premije placa vlasnik na pr. psa ili macke,ali u ovom slucaju radi se o slonovima i to jos u nacionalnom parku a koji su i vlasnici tog slona koji je pocinio stetu.Da je srna,jelen,vepar,vuk,lisica itd. tu se cini razlika .Vlasnik slonova moze biti drzava ili grad i oni su odgovorni za nastalu stetu.Od drzave do drzave je razlicito tumacenje u Holandiji na pr. na ulazu postoji tabla "Ulaz dozvoljen na vlastitu odgovornost" ako je to autopark za publiku. Za srne,jelene,divlje svinje,lisice, vukove ,vozac automobila mora obavijestiti policiju da nacine zapisnik koje ce predociti osteceni svojem osiguravajucem zavodu a onda obavjestiti lovacko drustvo ili vlasnika parka ,ako je privatnik , Unesrecene zivotinje ne smiju se pokupiti sa mjesta nesrece i odvesti sebi kuci, vec se mora zrtva dati lovackom drustvu ili osobama koji su iznajmili zemljiste ,udruga ,klub ili zajednica.Oni su obavezni ocistiti mjesto nesrece i nastalu stetu preko svoh zivotinjskog osiguranja. U praksi osiguranje se klasificira " protiv trecega" -pocinitelja,vlasnika a osiguranje o njezinoj formi.Pogotovo ako je udes odnio ljudsku zrtvu,dolaze i strucnjaci koji ispituju nije li vozac auta/ motora ,pre brzo vozio i time prestrasio divljac ,tada mu se pripisuje djelomicna krivnja u POSTOTCIMA i tako se regulira neseca !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije