Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stali im na kraj

Dođu na plažu, zauzmu mjesto ručnicima i odu: Uzurpatorima plaže kazne od 30 eura

plaža vodice
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
11.08.2015.
u 12:48

U španjolskom odmaralištu Torrox na obali Costa del Sol imaju posebne redare koje ispisuju kazne turistima koji bez nadzora ostavljaju svoje stvari na plaži

Koliko ste puta došli na plažu, a gotovo cijela plaža zauzeta je ručnicima drugih ljudi kojih uopće nema tamo? Neki turisti, naime, već rano ujutro dođu na plažu kako bi zauzeli mjesto pa ostave ručnike ili ležaljke te se vrate u hotel na doručak ili obavljaju ono što već moraju, a tek poslije pojave se na plaži.

Ako odlaze na ručak, ručnike ponovno ostavljaju na "svom" mjestu i tako svaki dan svog ljetovanja.

Tome su na kraj odlučili stati u španjolskom odmaralištu Torrox na obali Costa del Sol gdje imaju posebne redare koje ispisuju kazne turistima koji bez nadzora ostavljaju svoje stvari na plaži.

Novi propis policiji omogućava zapljenu ručnika i ostalih stvari, a turisti će uz to platiti i novčanu kaznu od 30 eura, piše Daily Mail.

– Ne želimo reći čiji turisti najviše zauzimaju mjesto na plaži, ali mislim da možete pogoditi iz koje zemlje dolaze. Nije u redu doći na plažu na kojoj su sva mjesta zauzeta, a kupača gotovo i nema. Naša nova politika ima dobar učinak jer je sve manje zauzetih mjesta – kaže glasnogovornik tamošnje policije.

Novi propis na snazi je od prošle godine, no tek ove godine počeo se potpuno primjenjivati.

>> 6 najgorih tipova turista na koje sigurno ne želite naići

Komentara 54

Avatar tkozna
tkozna
14:02 11.08.2015.

A što raditi sa iznajmljivačima ležaljki za sunčanje!? Po 30 praznih neiznajmljenih ležaljiki zauzima mjesto na plaži a mi koji si ne možemo ili ne želimo priuštiti iste nemamo gdje zauzeti sebi mjesto na plaži. P.S. oni su uzeli uu koncesiju iznajmljivanja ležaljki ali ne i dijelove plaže!

Avatar Perica1
Perica1
13:27 11.08.2015.

Ja te stvari pobacam u more, onda oni kad dođu iza 17 na plažu gledaju ko tele u šarena vrata što ja radim na njihovoj zemlji.

Avatar nekakav
nekakav
13:56 11.08.2015.

pametni tu vide svoju priliku. eto, dođeš na plažu, nikog nema tamo, samo ručnici. ne vidim onda potrebe nositi svoje ručnike. iskoristiš sve što je već tamo. ako i netko dođe, samo se nasmiješiš, i veliš da ti je jakojako žao, al si mislio da je to nova ponuda.... mada, ovo je lijepa prilika za neke ljude, da pokupe te ručnike. što ima ručnik sam na plaži raditi 7 sati? dođeš i uzmeš. krađa? još jednom, ostavio si ga tamo, čemu, za koga? da se vratiš i imaš mjesto? obična čistačica bi to riješila, takve pokupila ujutro, i ostavila negdje. pa ti dođi i traži svoj ručnik, al prvo dokaži da je tvoj. svemu se da stati na kraj, pa i ovakvom čuvanju mjesta za sunčanje. čudno da u prvi plan nisu mediji bosance stavili. njih najviše optužuju za ove stvari.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije