Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zabrana putovanja

Znate li kako se podnosi zahtjev za izdavanje propusnica u Zagrebu?

Policijska uprava Šibensko-kninska postavila nove punktove za kontrolu propusnica
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
21.12.2020.
u 21:22

Odluka se ne primjenjuje na kretanje između Grada Zagreba i Zagrebačke županije, stoga u tim slučajevima ne postoji obveza ishođenja niti posjedovanja propusnice

Sukladno odluci Stožera civilne zaštite koja je donesena u petak u Republici Hrvatskoj zabranjeno je napuštanje mjesta prebivališta, odnosno boravišta od 23. prosinca 2020. do 8. siječnja 2021..

Grad Zagreb je temeljem gore navedene Odluke nadležan za zaprimanje zahtjeva te izdavanje propusnica. Građanima koji zahtijevaju medicinsku skrb te osobi koja se nalazi u pratnji ili prevozi osobu kojoj je potrebna takva medicinska skrb zahtjev  za propusnicom se podnosi ukoliko osoba koja treba medicinsku skrb ima prebivalište ili boravište na području Grada Zagreba.

Zaposlenicima radi dnevne migracije odnosno putovanja na posao i s posla ako je obavljanje posla neophodno i ne može se obaviti od kuće zahtjev za propusnicom se podnosi ukoliko zaposlena osoba ima prebivalište ili boravište na području Grada Zagreba. 

Odluka se ne primjenjuje na kretanje između Grada Zagreba i Zagrebačke županije, stoga u tim slučajevima ne postoji obveza ishođenja niti posjedovanja propusnice. Zahtjeve za izdavanem propusnica građani mogu podnijeti putem zahtjeva e-propusnica i to na ovom linku.

U slučajevima kada građani nisu u mogućnosti pristupiti sustavu e- propusnice, zahtjev se može uputiti putem elektroničke pošte na e-mail adrese koje se nalaze u nastavku, a iznimno ukoliko ne postoji mogućnost podnošenja zahtjeva elektroničkim putem (putem sustava e-propusnica/ putem elektroničke pošte), isti se mogu podnijeti i osobno u sjedištima gradskih četvrti Grada Zagreba, prema mjestu prebivališta ili boravišta, svakim radnim danom u vremenu od 8:00 do 15:00 sati.

Kontakt podaci, adrese/e-mail adrese sjedišta gradskih četvrti Grada Zagreba nalaze se na OVOM linku. 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije