Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Znate li kako se podnosi zahtjev za izdavanje propusnica u Zagrebu?

Odluka se ne primjenjuje na kretanje između Grada Zagreba i Zagrebačke županije, stoga u tim slučajevima ne postoji obveza ishođenja niti posjedovanja propusnice
21. prosinca 2020. u 21:22 0 komentara 1530 prikaza
Policijska uprava Šibensko-kninska postavila nove punktove za kontrolu propusnica
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Sukladno odluci Stožera civilne zaštite koja je donesena u petak u Republici Hrvatskoj zabranjeno je napuštanje mjesta prebivališta, odnosno boravišta od 23. prosinca 2020. do 8. siječnja 2021..

Grad Zagreb je temeljem gore navedene Odluke nadležan za zaprimanje zahtjeva te izdavanje propusnica. Građanima koji zahtijevaju medicinsku skrb te osobi koja se nalazi u pratnji ili prevozi osobu kojoj je potrebna takva medicinska skrb zahtjev  za propusnicom se podnosi ukoliko osoba koja treba medicinsku skrb ima prebivalište ili boravište na području Grada Zagreba.

Građani od danas ponovno trebaju tražiti e-Propusnice od 23. prosinca Detalji vezani uz propusnice: Evo koji su valjani razlozi za njihovo izdavanje

Zaposlenicima radi dnevne migracije odnosno putovanja na posao i s posla ako je obavljanje posla neophodno i ne može se obaviti od kuće zahtjev za propusnicom se podnosi ukoliko zaposlena osoba ima prebivalište ili boravište na području Grada Zagreba. 

Odluka se ne primjenjuje na kretanje između Grada Zagreba i Zagrebačke županije, stoga u tim slučajevima ne postoji obveza ishođenja niti posjedovanja propusnice. Zahtjeve za izdavanem propusnica građani mogu podnijeti putem zahtjeva e-propusnica i to na ovom linku.

NASLOV Koronavirus u Hrvatskoj Božinović: Podneseno već 35.000 zahtjeva za propusnicama, više od 60 posto odbijeno

U slučajevima kada građani nisu u mogućnosti pristupiti sustavu e- propusnice, zahtjev se može uputiti putem elektroničke pošte na e-mail adrese koje se nalaze u nastavku, a iznimno ukoliko ne postoji mogućnost podnošenja zahtjeva elektroničkim putem (putem sustava e-propusnica/ putem elektroničke pošte), isti se mogu podnijeti i osobno u sjedištima gradskih četvrti Grada Zagreba, prema mjestu prebivališta ili boravišta, svakim radnim danom u vremenu od 8:00 do 15:00 sati.

Kontakt podaci, adrese/e-mail adrese sjedišta gradskih četvrti Grada Zagreba nalaze se na OVOM linku. 

 

 

Dario Almesberger
Stručnjak za obnovu otkrio koja bi zagrebačka bolnica izdržala jači potres: Sve druge bi se srušile
Boris Miletić
INTERVJU
„Čovjek koji prestane biti čovjek, izgubio je smisao“
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.