Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bandić: Imam jedan 'ali'...

Žičarom na Sljeme ići će se ipak tek na ljeto 2019.

Milan Bandić
Sanjin Strukic/Pixsell
26.10.2017.
u 08:40

Prije tjedan dana, objasnio je gradonačelnik, stigle su izmjene Urbanističkog plana vršne zone Medvednice, pa će se sad raditi još jedna stanica

U redu je to, po Bogu i pravici – siguran je u svoju odluku uvođenja naplate parkiranja po čitavom gradu gradonačelnik Milan Bandić, koji je jučer najavio kako će se table sa zonama i automati po kvartovima postaviti od Nove godine.

Ponovio je kako svi građani metropole moraju biti jednaki jer “nije u redu” da su neki kupili garaže, drugi redovito plaćaju mjesečne parkirne karte, a treći svoje automobile parkiraju besplatno. Od Nove godine uvest će, kaže, i nove karte za ZET, koje bi trebale koštati od četiri do 12 kuna, iako bi to, kako je rekao, “mogao napraviti i ranije”. Osvrnuo se i na povećanje novca za Ured gradonačelnika, ali i ostale gradske urede, kojima se rebalansom proračuna planira dati dodatnih 11 milijuna kuna.

– Nije riječ o povećanju plaća, već o određenim pretumbacijama i premještanjima koje moramo napraviti, pa u skladu s tim i povećati sredstva – rekao je Bandić, pa dodao kako se za prolazak rebalansa proračuna na današnjoj Skupštini ne brine.

Upitan o projektima za koje sada smanjuje sredstva, zaključio je kako on samo “prati dinamiku i tempo rada, ne oduzima novac”.

– Što se tiče, konkretno, žičare, natječaj je raspisan za opremu, a koncem godine tražit ćemo i izvođača radova. Rekao sam da ćemo se njome na Sljeme voziti do 1. siječnja 2019. i pri tome stojim, ali imam jedan “ali” – rekao je Bandić, pa objasnio kako je prije tjedan dana stigla izmjena Urbanističkog plana uređenja vršne zone Medvednice, koja će mu dozvoliti da napravi još jednu stanicu žičare, i to na samom vrhu Sljemena, što će prolongirati radove za otprilike pola godine. Lagao, međutim, zaključio je, nije jer do sadašnje gornje stanice žičare moći će se, zaista, na Novu godinu 2019., ali kraj svih radova morat će se pričekati do ljeta iste godine. 

   

Komentara 11

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
10:29 26.10.2017.

Hm, to je takozvani puzajući rebalans proračuna. Svi lešinari i muzitelji istog, uzimaju svoj dio, ali se nakotilo mladunčadi, pa i za njih treba malo mrsa. Digneš kunicu po glavi stanovnika ili uplatitelja svih mogućih i nemogućih poreza, prireza, nameta, desetina ....... i svi sretni. Izmučena masa platitelja ni ne osjeti, ali odabrani malo podebljaju novčanike na naštimanom javnom natječaju. I onda kad se piramida tog lanca sreće sruši ko kula od karata, svi viču gdje nam je pamet bila da nismo vidjeli kak smo bedasti. Ali to smo ti mi hrvatići. Sve bu za nas neko drugi riješio, a mi samo gledamo turske sapunice i razmišljamo s kim će u slijedećoj epizodi spavati neki lik koji je glavni glumac. A glavni zagrebački glumac glumi Hamleta u Mrduši Doljnoj.

Avatar links
links
11:00 26.10.2017.

kakav je to lopov prevarantski... i taj vlada ovim poseljačenim gradom 15 god!!! fuj

BU
Budak
08:52 26.10.2017.

Zašto? Nitko mu još nije ponudio 10% provizije ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije