Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Taksi-obračun

ZG taksisti prozvani za utaju, sumnjaju da im se podmeće

taksi
PIXSELL
22.03.2011.
u 21:30

U dopisu piše da ne plaćaju doprinose, a u udruženju Radio taksi Zagreb kažu da nemaju takve podatke

Napetosti u borbi za prevlast na zagrebačkom taksističkom tržištu ne jenjaju. Međutim, ovaj je put riječ o “unutarnjim” prepirkama u udruženju Radio taksi Zagreb. Skupina anonimaca prijavila je gotovo cijelo vodstvo udruženja Ministarstvu financija jer, kažu, nitko od njih ne plaća porez, zdravstveno, mirovinsko, kao ni 335 drugih vozača.

“Nezakonite radnje”

U anonimnom dopisu, koji je naslovljen na Ivicu Mladinea, državnog tajnika u spomenutom ministarstvu, osim za “varanje” države vodstvo se udruženja optužuje za “velik broj nezakonitih radnji, pa sve do organiziranih aktivnosti protivno zakonu”.

– Ja ne plaćam doprinose. Ne plaćam jer mi žena ne radi. Kako da platim? – iskren je bio jedan od taksista na Glavnom kolodvoru.

Nadovezao se njegov kolega koji također nije redovit platiša jer, kako kaže, “kada se nakupi dug, toga se više ne možeš riješiti”.

– Ima onih koji 20 godina nisu plaćali pa su im kamate pojele glavnicu – kaže i dodaje da je dopis Ministarstvu moguće podmetanje konkurencije.

Kontrole su sve češće

U Bakačevoj taksisti su rekli da znaju kako ima dosta onih koji ne plaćaju poreze i doprinose, no kontrole su, rekli su, sve češće.

Kod Hrvatskog narodnog kazališta također smo opipali bilo prijevoznika.

– Dovoditi taksiste u red u neuređenoj državi nije moguće. Ovdje su vjerojatno interesi konkurencije u pitanju – kratak je bio taksist koji, napominje, svoje račune uvijek na vrijeme plaća.

Emir Pašalić, član upravnog odbora udruženja Radio taksi Zagreb, kazao je kako nije dužan, no da za druge ne zna. – U državi ima 74.000 firmi koje ne plaćaju doprinose jer su se našli u takvoj situaciji. Koliko naših članova ne plaća, nemamo podatke – izjavio je Pašalić.

Komentara 23

EI
eightball
23:54 22.05.2011.

\"23.03.2011. u 06:31h Vito je napisao/la: nitko od njih ne plaća porez, zdravstveno, mirovinsko, Može li mi netko objasniti zbog koga ili čega privatnik mora plaćati sve to, a sam je sebe zaposlio? Zakon određuje minimum za koji se nene mora plaćati porez. Zakon određuje i rok nakon kojeg zastarjeva plaćanje poreza. Zakon određuje i nepotrebno plaćanje mirovinskog, budući ono ne pokriva ništa pa se mora plaćati i dopunsko zdravstveno osiguranje. \" Vito kaj si fakat tako glup ili treniras? Mirovinsko ti je ono iz cega ce ti se isplacivat penzija kad prestanes radit. Zdravstveno ti je ono drugo da kad odes doktoru ne platis pregled npr.600kn nego samo participaciju. Porez ti je ono obavezno sta se placa u svakoj drzavi,na svaki artikal,svaki posao,svaki promet i iz cega se onda puni proracun,pa odrzava vojska,skolstvo,place iz proracuna,ulaganja drzave u infrastrukturu i slicno. Jel to dosta jednostavno objasnjeno za tvoj preoptereceni mozgic?

OB
-obrisani-
22:49 22.03.2011.

Zna se ko podmeče onaj koji hoče Cammeo u Zagrebu .... Nadam se da nebu uspio !!!!

EI
eightball
23:48 22.05.2011.

Cuj ove klosare,sahovske velemajstore. Prijavljuju Cammeo za nekakve sitnice,a oni fol nemaju tih parsto kuna mjesecno da plate doprinose,ali zato vecinom svi imaju za aute vise klase tipa Mercedes 220 CDi,raznorazni BMW-a,i tako to. Pa neka im drzava onda uzme te Mercedese,rasproda na licitacijama,naplati poreze i doprinose,a za ostatak para nek si kupe Dacije i Lade karavane pa nek onda pljuju po Cammeu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije