Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
holdingova računica

ZET u minusu i zato jer pokaze nisu baš kupovali ni zaposlenici gradske uprave

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
19.06.2018.
u 09:18

Svoje su gubitke pravdali i ostali, i to redom ustanova Vladimir Nazor, koja je u minusu 17,7 milijuna, Gradska groblja s 1,6 milijuna kuna, Arena Zagreb sa 6,1 milijun, a i Tržnice, koje su godinu završile sa šest milijuna kuna “u crvenom”.

Minus od 265,8 milijuna kuna – ni prošla godina, sudeći po izvješću Holdinga za 2017., nije bila godina javnog prijevoza. Gotovo tristo milijuna “u crvenom” stanje je na računu ZET-a, a u odnosu na godinu prije, minus se povećao za nešto više od 130 milijuna kuna. Manji su prihodi od karata, stoji u izvješću u kojem su se pohvalili da su prodali 24,7 milijuna onih za četiri kune, ali manje onih za deset, kao i pokaza.

Pravdanje gubitaka

Nisu ih htjeli kupovati ni u gradskoj upravi jer, kako stoji u izvješću koje potpisuje Ana Stojić Deban, predsjednica uprave Holdinga, ZET je manje prihode ostvario i jer je, između ostalog, manje pokaza prodao djelatnicima Grada. U gubicima ZET u stopu slijedi Zagrebački velesajam, koji je u minusu 72,6 milijuna kuna, a kao jedan od glavnih razloga za to navodi se neodržavanje Auto Showa.

Svoje su gubitke pravdali i ostali, i to redom ustanova Vladimir Nazor, koja je u minusu 17,7 milijuna, Gradska groblja s 1,6 milijuna kuna, Arena Zagreb sa 6,1 milijun, a i Tržnice, koje su godinu završile sa šest milijuna kuna “u crvenom”. Upravo su Tržnice vrlo realne u objašnjavanju svojih gubitaka pa u Holdingu jasno daju do znanja kako su prostori koje nude zakupcima “neadekvatni”, nema dovoljno parkirališta, a i “radno vrijeme nije usklađeno s radnim vremenom kupaca”.

 

Manje 45.000 karata

Problem su, kažu, i trgovački centri jer imaju “grijane prostore, robu nude po nižim cijenama, uz mogućnost kartičnog i bezgotovinskog plaćanja, što je, bez obzira na razliku u kvaliteti proizvoda, prihvatljivije mladim obiteljima”. U plusu u 2017. bili su Zagrebparking, Čistoća, ZGOS, Robni terminali i Autobusni kolodvor, unatoč tome što je prodano oko 45 tisuća karata manje nego 2016.

O izvješću Holdinga raspravljat će se na Skupštini u četvrtak.

1/2
Ključne riječi

Komentara 25

SM
siki_miki
10:21 19.06.2018.

Bandinjove karte od 4 kune, visoke place u ZET-u i eto cetvrt milijarde minusa.

DO
dopizdilomi
13:32 20.06.2018.

Puno uhljeba a malo radnika, račun je jednostavan.

GR
grebza
15:01 19.06.2018.

Smjeniti upravu i odgovorne za poslovanje. Cijeli holding je jedna obična bandićeva sprdačina od vođenja, načina poslovanja i usluga koje pružaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije