Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZA BUDUĆE CRAFTERE

Želite skuhati svoje pivo? Na festivalu ćete doznati kako

Craft
Thinkstock
18.05.2017.
u 08:35

Sve tajne zanata... Upoznajte se s proizvodnjom iskusnih ekipa iz Medvedgrada, Zmajskog, Nove runde...

Otvorenjem moderne pivnice Fakin Craft Bar u Pučkom otvorenom učilištu Zagreb, na tom je učilištu pokrenut i program osposobljavanja za struku pivara. Traje jedan semestar odnosno 146 školskih sati teorije i prakse, a ključni dio osposobljavanja je praktični dio koji će se odvijati upravo u toj novoj pivnici.

Ondje će, naime, biti postavljena mikropivovara kapaciteta 50 litara, djelo iskusne ekipe iz pivovare Medvedgrad, u kojoj će se uvježbavati budući pivari.

Pogon je otvoren i za kućne pivare, entuzijaste koji mogu dogovoriti termin i u Fakinu skuhati svoje pivo. Sutra će svi zainteresirani za to moći iz prve ruke doznati tajne u Hrvatskoj sve popularnijeg hobija.

Kao promociju programa, zajedno s pivovarom Medvedgrad, Pučko otvoreno učilište organizira festival na kojemu će posjetitelji moći upoznati majstore većine hrvatskih craft pivovara, poput Medvedgrada, Nove runde, Zmajske, raspitati se o procesima proizvodnje, o podizanju pivovara i radu u njima te upoznavanjem s novim programom steći dojam o koristima koje dolaze od osposobljavanja za pivara.

Festival se održava na platou ispred Pučkog otvorenog učilišta u Vukovarskoj 68, počinje u 16 sati, a traje do ponoći. Zalogaje uz fino zanatsko pivo pripremit će kuhari Fakin Craft Bara i polaznici Pučkog otvorenog učilišta.

Komentara 1

DU
Deleted user
09:56 18.05.2017.

još da pokrenemo domaču proizvodnju i budemo konkurencija Heinekenu, Beck-su, i drugim stranim pivima. Teško da ožujsko i Karlovačko mogu njima konkurirat

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije