Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pravo na prijevoz

Želite li se i dalje besplatno voziti - požurite po svoj kupon

ZET pokaz
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
Autor
Mateja Šobak/VLM
17.02.2014.
u 09:25

Nije dovoljno imati uvjete za besplatni prijevoz po bilo kojoj osnovi, oni se moraju i potvrditi, regulirati pretplatnim kuponima, upozoravaju iz ZET-a

Na svim prodajnim mjestima ZET-a i kioscima Tiska oni koji ostvaruju pravo na besplatni prijevoz, mogu preuzeti svoje pretplatne kupone.

- Molimo korisnike da što prije preuzmu kupone jer za putovanje javnim gradskim prijevozom bez plaćanja usluge nije dovoljno samo ispunjavati uvjete za ostvarivanje prava na besplatan prijevoz, nego se ono treba regulirati, a svaki putnik mora imati kartu s valjanim pretplatnim kuponom - poručili su iz ZET-a.

Status odobrenih prava i valjanosti kartice može provjeriti u Kontakt centru ZET-a. Ove skupine građana oslobođene su plaćanja javnog prijevoza u Zagrebu:

 -umirovljenici čiji su ukupni prihodi jednaki ili manji od 3200 kuna mjesečno; osobe starije od 65 godina života, koje nisu korisnici mirovine, a čiji su ukupni prihodi jednaki ili manji od 3200 kuna mjesečno; korisnici pomoći za uzdržavanje nesposobni za rad i privređivanje; dobrovoljni darivatelj krvi - muškarci s više od 30 davanja, žene s više od 20 davanja; nezaposlene osobe; nezaposlene osobe s invaliditetom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije