Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
osvijetlit će šoljanovu u španskom

Žele park i mjesto u vrtiću, dobit će rasvjetne stupove

Prosvjed stanovnika Španskog
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/8
04.02.2019.
u 08:46

Peticijom su zatražili ukidanje naplate parkiranja, zelenu površinu na kojoj bi se smjestilo igralište za klince, a upravo zbog djece žele i da se osigura dovoljan broj mjesta u vrtiću

Peticijom su zatražili ukidanje naplate parkiranja, zelenu površinu na kojoj bi se smjestilo igralište za klince, a upravo zbog djece žele i da se osigura dovoljan broj mjesta u vrtiću, kao i da im obližnja OŠ Ante Kovačića više ne radi u tri smjene. Zatražili su to stanovnici Španskog, odnosno tamošnje Šoljanove ulice od gradske uprave, a dobit će – rasvjetne stupove.

Raspisao je Grad natječaj vrijedan sto tisuća kuna kojim traži tvrtku koja će na šetnici između Trga Ivana Kukuljevića i Ulice Antuna Šoljana postaviti osam spomenutih rasvjetnih tijela.

– Na području obuhvata predviđeno je polaganje novih podzemnih kabelskih vodova javne rasvjete, postavljanje rasvjetnih stupova visine četiri metra na kojima će se postaviti svjetiljke s LED izvorom svjetlosti – kažu u Gradu, a natječajem je propisano i da se posao mora obaviti u roku od trideset dana.

S obzirom na to da se ponude prikupljaju do 8. veljače, šetnica u Španskom mogla bi biti osvijetljena već u travnju. Rasvjetni stupovi koji će se postavljati, stoji u dokumentaciji natječaja, moraju biti čelični, a ugradit će se u temelje od betona.

>>Pogledajte nedavni prosvjed u Španskom

Ključne riječi

Komentara 5

ZB
zgrada_bez_parkinga
19:22 06.02.2019.

Velika podrska "za ukidanje naplate parkinga".... I moze se ukinuti .... "nego je puno ljudi upetljano tu".... pa su veliki otpori ...

DU
Deleted user
22:44 04.02.2019.

Apetiti za lako zarađenim novcem i deranjem građana su jaki.... naplatu parkiranja neće ukinuti... bazen neće tako skoro dobiti... tržnicu im neće urediti... tramvaj sku prugu neće dobiti.....razbojnici vladaju gradom....

CR
Crikveniva
17:49 04.02.2019.

Površina na kojoj se montiraju rasvjetni stupovi je inače teren za istrčavanje pasa tako de će pesi imat gdje pišat jer su inaće navikli te radnje raditi na rasvjetnim stupovima. Protest građana je urodio plodom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije