Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odgoda manifestacije

Zbog nepovoljne vremenske prognoze Dan otvorenog grada održat će se u subotu

Foto: Filip Popović
1/4
30.05.2024.
u 15:30

Program Dana otvorenog grada počet će u subotu u 11 sati, Arhitektonskim šetnjama Zrinjevcem, uz stručno vodstvo Irene Kraševac, povjesničarke umjetnosti i znanstvene savjetnice u trajnom zvanju na Institutu za povijest umjetnosti u Zagrebu. Mjesto susreta je Meteorološki stup na sjevernoj strani parka Zrinjevac.

Dan otvorenog grada, koji se trebao održati sutra, odgađa se za subotu zbog nepovoljne vremenske prognoze, priopćili su organizatori.

– Budući da je riječ o manifestaciji koja omogućuje besplatan, recentni kulturni sadržaj svim građanima, slučajnim prolaznicima i posjetiteljima grada Zagreba, po svojoj se prirodi može jedino i isključivo organizirati na otvorenom, kako bi se kulturni i interaktivni sadržaji približili svima – objasnili su.

Program Dana otvorenog grada počet će u subotu u 11 sati, Arhitektonskim šetnjama Zrinjevcem, uz stručno vodstvo Irene Kraševac, povjesničarke umjetnosti i znanstvene savjetnice u trajnom zvanju na Institutu za povijest umjetnosti u Zagrebu. Mjesto susreta je Meteorološki stup na sjevernoj strani parka Zrinjevac.

POVEZANI SADRŽAJ:

Na tržnici Dolac u 12 sati u sklopu programa "Svi naši susreti" mladi plesači će zaplesati uz ritmove starog Zagreba. Na Trgu bana Josipa Jelačića, zagrebačka će Škola za klasični balet u 16 sati izvesti baletni program - od baletnih vježbi do ulomaka iz popularnih klasičnih i suvremenih baleta.

Program "Tajni Zagreb" u 16 i 17.30 vodi vas u pustolovinu otkrivanja tajni Zagreba. Nakon sastajanja pred Kulom Lotrščak, šetnjom po Gornjem gradu saznajte priče koje govore o nepoznatim detaljima iz povijesti grada uz kazivačicu Ivu Sillu.

Očekuje vas i već dobro poznat scenski programu režiji Ivice Buljana "Začarana šuma". Treće izdanje Dana otvorenog grada, ovog puta će u 17 sati začarati park Ribnjak, a građane će povesti u potragu za izvođačima koji će na “skrivenim” lokacijama recitirati poeziju i interpretirati dijelove iz slavnih dramskih tekstova.

Kako drukčije završiti dan kada grad otvara svoje srce, ako ne dobrim plesnjakom. Na uglu Tesline i Preradovićeve ulice u 19.30 zaplesat će se kao u vremenima najboljih zagrebačkih plesnjaka, uz sjajnog Josipa Palametu i njegov bend. Uživat će se u najljepšim šansonama posvećenima Zagrebu, ali i dobrim starim hitovima.

Projekt Dan otvorenog grada organizira se u suradnji s Gradom Zagrebom i gradskom Turističkom zajednicom. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije