Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Zbog nečistoće zatvorili šest pekara i restorana u Zagrebu

Sanitarni inspektori ističu da svi koji hranu dostavljaju, a ne navode svoju adresu rade ilegalno
29. prosinca 2015. u 14:12 6 komentara 6782 prikaza
sanitarna inspekcija
Foto: ilustracija

Zbog nepridržavanja higijenskih standarda tijekom ove godine Sanitarna inspekcija zatvorila je šest pekara i restorana u Zagrebu te ispisala 135 novčanih kazni. Prljave kuhinje najčešći su uzrok zatvaranja ili dobivanja kazni, a uz taj prekršaj pronađeni su i radnici koji su u njima pušili, ili radili bez sanitarne iskaznice.

–Neki nisu provodili dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju pa su im osim upravnih mjera izrečene i naplaćene kazne - kazali su iz Sanitarne inspekcije Ministarstva zdravlja. Tijekom ove su godine, inače, obavili oko 300 nadzora.

–U šest objekata privremeno je zabranjena uporaba radnih i pomoćnih prostorija, odnosno prostora dok se ne otklone utvrđene nesukladnosti, a izdano je još 70 raznih rješenja - istaknuli su inspektori.

Pojasnili su i da svi koji obavljaju uslugu cateringa te građanima dostavljaju hranu u kuću, reklamiraju se putem letaka ili interneta bez navoda adrese najčešće obavljaju neregistriranu djelatnost i podliježu nadzoru Carinske uprave Ministarstva financija, odnosno, rade ilegalno te ih građani mogu i prijaviti.

SightRun
PAMETNIJE TRČANJE
Oduševljeni smo: Aplikacija koja spaja tehnologiju, trčanje i putovanja

A1 izdvaja za Vas

 • ameris:

  Ha,prođite suterenom Dolca,pažljivije gledajte rubove (" lajsne") prodavaonica mesa i vidjeti će te ž o h a r e ..i crne i žute kako bježe u mrak.Pitam se..koliko dođu " crne naočale" nadležnim sanitarnim inspektorima na lokaciji Dolac ?

 • Avatar utunelu
  utunelu:

  to zatvraju samo onima koji im stave u džep 3000 kuna,inace kaze inspektori da oni imaju samo savjetodavnu moc prema tome kako su onda njima zatvorili

 • Deleted user:

  Samo da pojasnimo; Sanitarna inspekcija Ministarstva zdravlja ove je godine obavila OKO tristotine (300) nadzora ? Ministarstvo je tijelo državne uprave pa je onda i Sanitarna inspekcija državna - nadležna za cijelu RHrvatsku? Zar samo 300 nadzora? i ovo je ... prikaži još!e valjda kruna njihovog rada u 2015.-oj godini? Ježuš! Čudo da nismo svi obolili od bubonske kuge i sl.