Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velike štete

Zbog mraza prirodna nepogoda za 7 gradova i 10 općina Zagrebačke županije

Jutarnji mraz u Zagrebu
Igor Soban/PIXSELL
21.04.2021.
u 10:00

Prirodna nepogoda proglašena je za područje gradova Dugo Selo, Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Samobor, Sveti Ivan Zelina, Velika Gorica i Vrbovec te općina Bistra, Brdovec, Jakovlje, Klinča Sela, Kloštar Ivanić, Kravarsko, Križ, Luka, Orle i Pokupsko.

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić proglasio je prirodnu nepogodu za sedam gradova i deset općina s područja županije, zbog velikih šteta koje je od 5. do 12. travnja mraz nanio na tamošnjim poljoprivrednim kulturama.

Iz županije su u srijedu priopćili da je prirodna nepogoda proglašena za područje gradova Dugo Selo, Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Samobor, Sveti Ivan Zelina, Velika Gorica i Vrbovec te općina Bistra, Brdovec, Jakovlje, Klinča Sela, Kloštar Ivanić, Kravarsko, Križ, Luka, Orle i Pokupsko.

Nakon županove Odluke o proglašenju prirodne nepogode, napominju, gradska i općinska povjerenstva za procjenu štete od prirodnih nepogoda dužna su odmah, a najkasnije u roku od 15 dana nakon donošenja odluke, odnosno njezinih prvih posljedica, unijeti prve procjene štete u Registar šteta.

Grad/Općina je dužna unijeti konačnu procijenjenu štete u Registar šteta u roku od 50 dana od dana donošenje ove Odluke i dostaviti Županijskom povjerenstvu putem Registra šteta, kažu u Zagrebačkoj županiji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije