Naslovnica Zagreb ZG Život

Zašto drive-in prilaz ljekarni služi kao parkiralište

Usluga kupnje medikamenata iz auta uvedena je prošle godine u siječnju
22. siječnja 2019. u 08:52 4 komentara 509 prikaza
Drive-in gradska ljekarna
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Na mjestu gdje je prilaz za aute koji žele iskoristiti uslugu prve zagrebačke drive-in ljekarne u Retkovcu parkirana su tri vozila. Usluga kupnje u ljekarni iz auta predstavljena je lani u siječnju, no umjesto da na brzom šalteru podignu medikamente i jednostavno se odvezu, nerijetki vozači radije koriste prostor rezerviran za drive-in kao parkiralište.

Donja Stubica: Mještani pokazali gdje bi se trebao graditi tunel kroz Sljeme sa zagorske strane NE ŽELE BANDIĆEV TUNEL Zagorci o rupi kroz Sljeme: Nek se kopa ljuknja, al ne prek mog grunta

Ljekarna je, naime, smještena uz parkiralište Doma zdravlja Retkovec, koje je često popunjeno, pa vozači koriste prazan prostor ispred nje da ondje ostave automobile. Ne vide ništa sporno u tome, kažu, jer ljekarni za drive-in prilaz služi desetak parkirnih mjesta, a nitko uslugu zapravo i ne koristi.

– Ljekarna je uzela dio parkirališta koji sad stoji prazan. Ne vidim zašto onda ja ne bih ondje stala – komentira Snježana Galić, stanovnica Retkovca. Osim toga, od drive-in prozora nije napravljen izlaz na sporednu ulicu, već se na istom parkiralištu treba okrenuti da bi se vratilo na cestu, što je zbog velikog broja auta parkiranih oko toga okretišta često teško.

– Sustav je nespretan. Trebali su ili odabrati bolju lokaciju za drive-in ili bolje prilagoditi prostor oko nje – mišljenje je Dražena Šimovca, koji kaže da upravo zbog problema s okretanjem više ne namjerava koristiti tu uslugu.

ZET POTPUNI FIJASKO ZET konačno ukida neželjene žute karte od 15 kuna, evo koje nove dolaze

Gradske ljekarne Zagreb svjesne su problema, no naglašavaju kako oni ne narušavaju kvalitetu njihove usluge. Problem veličine parkirališta, napominju, nije u njihovoj nadležnosti, već se za to brine Grad.

– Nemamo nikakvih saznanja da drive-in sustav ljekarne u Retkovcu nije učinkovit – kaže ravnateljica Nada Jambrek.

Pogledajte video: Turist nije pratio prognozu: Usred zime u Zagrebu u majici bez rukava

Lesnina roštilj
PROLJETNE RADOSTI
Došlo je proljeće, a mi smo se uputili u potragu za novim roštiljem

A1 izdvaja za Vas

 • modovisisajteMaraschino:

  po toj logici vozača onda se mogu parkirati slobodno i na invalidska mjesta i zelene površine kad su slobodne.... kod nas nema pravila ni kulture.... ne možeš ti civilizaciju na balkan dovesti....

 • Avatar Kljusar
  Kljusar:

  bosanci parkiraju gdje ima mjesta

 • VP1955:

  Kod nas se sve inače radi bez mozga i pameti,utroši se novac,bolje rečeno baci,nitko ne kontrolira koristi učinjenog, ne kažnjava prijestupnike... Sad će se prepucavat da li je to posao redara da kontrolira, kažnjava ili... stara pjesma.Nitko se ne drži ... prikaži još!i zakona, nikakovih pravila,kulture življenja i ponašanja!!