Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
brzi šalter rijetko se koristi

Zašto drive-in prilaz ljekarni služi kao parkiralište

Drive-in gradska ljekarna
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
1/3
22.01.2019.
u 08:52

Usluga kupnje medikamenata iz auta uvedena je prošle godine u siječnju

Na mjestu gdje je prilaz za aute koji žele iskoristiti uslugu prve zagrebačke drive-in ljekarne u Retkovcu parkirana su tri vozila. Usluga kupnje u ljekarni iz auta predstavljena je lani u siječnju, no umjesto da na brzom šalteru podignu medikamente i jednostavno se odvezu, nerijetki vozači radije koriste prostor rezerviran za drive-in kao parkiralište.

Ljekarna je, naime, smještena uz parkiralište Doma zdravlja Retkovec, koje je često popunjeno, pa vozači koriste prazan prostor ispred nje da ondje ostave automobile. Ne vide ništa sporno u tome, kažu, jer ljekarni za drive-in prilaz služi desetak parkirnih mjesta, a nitko uslugu zapravo i ne koristi.

– Ljekarna je uzela dio parkirališta koji sad stoji prazan. Ne vidim zašto onda ja ne bih ondje stala – komentira Snježana Galić, stanovnica Retkovca. Osim toga, od drive-in prozora nije napravljen izlaz na sporednu ulicu, već se na istom parkiralištu treba okrenuti da bi se vratilo na cestu, što je zbog velikog broja auta parkiranih oko toga okretišta često teško.

– Sustav je nespretan. Trebali su ili odabrati bolju lokaciju za drive-in ili bolje prilagoditi prostor oko nje – mišljenje je Dražena Šimovca, koji kaže da upravo zbog problema s okretanjem više ne namjerava koristiti tu uslugu.

Gradske ljekarne Zagreb svjesne su problema, no naglašavaju kako oni ne narušavaju kvalitetu njihove usluge. Problem veličine parkirališta, napominju, nije u njihovoj nadležnosti, već se za to brine Grad.

– Nemamo nikakvih saznanja da drive-in sustav ljekarne u Retkovcu nije učinkovit – kaže ravnateljica Nada Jambrek.

Pogledajte video: Turist nije pratio prognozu: Usred zime u Zagrebu u majici bez rukava

Ključne riječi

Komentara 4

MO
modovisisajteMaraschino
10:02 22.01.2019.

po toj logici vozača onda se mogu parkirati slobodno i na invalidska mjesta i zelene površine kad su slobodne.... kod nas nema pravila ni kulture.... ne možeš ti civilizaciju na balkan dovesti....

Avatar Kljusar
Kljusar
06:57 23.01.2019.

bosanci parkiraju gdje ima mjesta

VP
VP1955
18:02 22.01.2019.

Kod nas se sve inače radi bez mozga i pameti,utroši se novac,bolje rečeno baci,nitko ne kontrolira koristi učinjenog, ne kažnjava prijestupnike... Sad će se prepucavat da li je to posao redara da kontrolira, kažnjava ili... stara pjesma.Nitko se ne držii zakona, nikakovih pravila,kulture življenja i ponašanja!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije