Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tematska tura

Žarkec zna sve mračne strane i krimi tajne u gradu Zagrebu

Zagrebačka crna kronika
Foto: Grgur Žučko/PIXSELL
1/3
Autor
Sandra Golemac
12.06.2014.
u 13:15

Agencija Zdenac života organizirala je najnoviju tematsku turu “Zagrebačka crna kronika” koja će trajati sve do listopada

Žarkec je zagrebački dečko koji zna sve tajne kriminala u gradu. Sve vidi i sve čuje. Za Tomislavac kaže da ga zovu “parkić narkić”. Tamo su njegovog frenda Žigu, kada je imao tek 17 godina, pronašli mrtvoga. Stalno je, dodaje, po parku nekoga žicao za pušit'. Žiga je bio narkoman. A u Hrvatskoj ih je registrirano više od 30 tisuća, od čega, kaže Žarkec, najviše baš u Zagrebu. I nasilje u Zagrebu nije strano. Kriminalne su radnje nad taksistima, ističe Žarkec, porasle za pet posto u zadnjih pet godina otkad je u grad došla taksi konkurencija.

ZG crna kronika

– Sjećam se ja dobro kada su se ovdje potukli. Bilo je toliko gadno da je nebrojeno policijskih marica došlo na mjesto događaja – prepričava Žarkec dok stojimo pored lokomotive na Glavnom kolodvoru.

Žarkec je, zapravo, glumac Ozren Domiter. Riječ je, naime, o najnovijoj tematskoj turi “Zagrebačka crna kronika” u organizaciji agencije Zdenac života. Žarkec je klošar, skitnica, uličar, zgubidan koji posjetiteljima prepričava već zaboravljene događaje koji su obilježili grad i tako ih vodi tamnom stranom metropole.

Foto: Grgur Žučko/PIXSELL

Traje do listopada

– Ideja je bila da ljudima pružimo nešto novo i zanimljivo. Scenarij je podložan promjenama, ovisno o reakcijama posjetitelja – kazala je Tatjana Kotrulja, direktorica agencije Zdenac života.

Svi građani koji žele besplatno pogledati ovu tematsku turu mogu se prijaviti za termin danas u 19 sati, a tura počinje na peronu 1 na Glavnom kolodvoru. Cijena ”Zagrebačke crne kronike” bit će 90 kuna, održavat će se jednom u dva tjedna i to sve do listopada.

>> Tura "Puteni Zagreb". Vode turiste u obilazak kupleraja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije