Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagreb

Zaražena žena otišla roditeljima u posjet, prijete joj tri godine zatvora

Foto: POOL
1/2
07.04.2020.
u 13:46

Zaražena žena policijskim je službenicima izjavila kako je odobrenje da se udalji s adrese samoizolacije dobila od svog epidemiologa, no provjerom je utvrđeno kako to nije istina, naglašeno joj je da ne napušta stan.

Ni današnja konferencija za novinare nakon sjednice Stožera civilne zaštite Grada Zagreba nije prošla bez informacije o kršenju izolacije. Načelnik PU zagrebačke Marko Rašić priopćio je kako je podnesena kaznena prijava protiv žene (33) koja je napustila stan iako je pozitivna na koronavirus. Naime, 4. travnja tijekom redovne provjere pridržavanja mjera samoizolacije, oboljela nije zatečena na prijavljenoj adresi prebivališta jer je otišla do roditelja, odnosno iz jednog zagrebačkog kvarta u drugi.

Zaražena žena policijskim je službenicima izjavila kako je odobrenje da se udalji s adrese samoizolacije dobila od svog epidemiologa, no provjerom je utvrđeno kako to nije istina, naglašeno joj je da ne napušta stan.

– Za to kazneno djelo propisana je kazna zatvora do tri godine ako je netko zaražen – poručio je Rašić. S druge strane u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo zabilježeno je devet novih slučajeva zaraze koronavirusom, potvrdila je zamjenica ravnatelja Sandra Šikić.

Gradonačelnik Milan Bandić i danas je govorio o strpljenju, solidarnosti, disciplini i zajedništvu, što je ključno za Zagreb u ovom trenutku.

– Pobijedili smo i veće stvari, pa ćemo i koronu i potres. Provode se napuci i mjere Središnjeg nacionalnog Republike Hrvatske, a nadamo se i zelenom svijetlu za prodaju na tržnicama – objasnio je Bandić. Na pitanje novinara o pripremi Zakona o obnovi oštećenih zgrada, ponovio je da mora biti životan, pravedan, provediv, stručno utemeljen i transparentan jer u svakoj nesreći ima onih koji love u mutnom.

– Za dan, dva izaći ću s nekim prijedlozima u vezi s potresom, ali i s COVID-19 – poručio je Bandić i kazao kako je svoju plaću za travanj smanjio.

– Ja sam već i svoju plaću za ožujak smanjio za 20 posto i uplatio u fond. Očekujem da ćemo takve mjere donijeti tijekom travnja i za ostale zaposlene – pojasnio je, dodajući da nijedna mjera koju je donijela Vlada nije nijednoj jedinici lokalne samouprave umanjila obaveze. 

– Očekujem od Vlade da nam ne dira Fond izravnanja i da nam ga vrati, što znači nepunih 900 milijuna kuna koje uplaćujemo – zaključio je gradonačelnik.

Komentara 47

OD
odraneol
13:34 07.04.2020.

Pod krinkom korona virusa želi još pokrasti Zagrepčane. Ljudima koji imaju 5000 kuna plaće želi uzeti 1000 i ostaviti ih da sami saniraju štete od potresa jer se njemu ne žuri!!!??? Potrošio je, pardon, pokrao je sve naše novce i radi nas i dalje budalama. Kavo čekanje izbora, kakvi referendumi? Treba ga srušiti na ulici! Veća je on opasnost od svih korona i potresa ovoga svijeta. Treba ga svrgnuti s vlasti i sve njegove. Još ima godinu dana mandata. Do tada smo potonuli toliko da nas ni Bog (na kojeg se stari komunist stalno poziva) neće spasiti, Njemu dati ikakvu lovu za saniranje Zagreba? Nikada!!!

Avatar Cro_co_deal
Cro_co_deal
15:15 07.04.2020.

Možda ženska želi da joj roditelji umru, da se dočepa stana. Umru li, optužiti je za ubojstvo s predumišljajem.

DU
Deleted user
13:29 07.04.2020.

Zašto vi u VL-u ne pišete o tome da je Grad Zagreb u ovom trenutku odčučio rasprodati odmarališta, hostele i hotele čiji je vlasnik? Zašto ne spominjete ZET-ovo radničko odmaralište koje je, gle čuda, ostalo u Holdingu kad su ZET izdvojili iz njega kako bi se sredio da to pajdo kupi za sitne pare?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije