Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDAVANJE I PRAKTIČNI RAD

Zanima vas kako snimiti film? U zagrebačkom Kinoklubu se održava radionica, a evo što ćete sve naučiti

Pexels
12.04.2024.
u 09:00

Filmska škola usmjerena je na autorski film i namijenjena je početnicima, a za sudjelovanje nije potrebno predznanje ni iskustvo.

Radionica koja pruža uvod u filmsku umjetnost i osnovna teorijska i praktična znanja o filmu te polaznicima omogućava da potom kritički gledaju i analiziraju filmska djela. Riječ je o filmskoj radionici Filmske škole čije novo izdanje počinje 25. travnja uvodnim predavanjem s početkom u 19 sati u prostorijama Kinokluba, a trajat će do početka srpnja. 

Sva nastava Filmske škole odvija se uživo u prostorijama Kinokluba dvaput tjedno po dva sata, utorkom i četvrtkom od 19 sati, a dolasci su obavezni. Nastava je osmišljena kao kombinacija teorijskih predavanja i praktičnog rada s opremom Kinokluba. Radionica je namijenjena početnicima i nije potrebno predznanje ni iskustvo, a polaznici trebaju imati barem 15 godina.

VEZANI ČLANCI:

– Tijekom radionice polaznike se podučava osnovama pisanja scenarija, režije, snimanja i rasvjete, snimanja i oblikovanja zvuka,  montaže, kao i osnovama o eksperimentalnom i dokumentarnom filmu te principima djelovanja unutar kinokluba. Kroz taj proces vode ih iskusni i stručni predavači i mentori – kažu organizatori i dodaju kako je za uspješan završetak radionice potrebno napraviti završni rad, kratku filmsku vježbu.

Za prijavu treba popuniti prijavnicu, najkasnije do 18. travnja. Organizatori skreću pozornost kako su se prijave primale tijekom cijele godine pa je na ovom izdanju radionice ostalo još 7 mjesta. Školarina iznosi 110 eura, a to je ujedno jednokratna i doživotna članarina u Kinoklubu Zagreb.

FOTO: Filmovi Majstora dokumentarizma, ali i oni koji se obraćaju "Majstorima u nastajanju"

1/15

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije