Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Treći MUZZA tjedan znanosti

Roboti, tajne svemira, tehnološka čuda... U Zagrebu možete besplatno uživati u 100 zabavnih i poučnih radionica

U Hali Zagreb otvoren je festival znanosti - Muzza tjedan znanosti
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/14
09.04.2024.
u 12:03

Od 12. do 14. travnja u zgradi Rektorata Sveučilišta u Zagrebu održat će se treće izdanje MUZZA tjedna znanosti. Ulaz za sve posjetitelje je besplatan.

Kako funkcioniraju roboti, koje su tajne svemira, kakvo je ljudsko tijelo, koliko koristi imamo i što su opće moderne tehnologije, ali i mnogo drugih zanimljivosti moći će otkriti posjetitelji na trećem po redu tjednu znanosti MUZZA, koji se održava od 12. do 14. travnja od 10 do 19 sati u zgradi Rektorata Sveučilišta u Zagrebu, Radoslava Cimermana 88.

Riječ je o dobro poznatoj znanstvenoj euforiji gdje se susreću znanstvenici, istraživači i svi zainteresirani predškolci, školarci i studenti. U tri dana posjetitelji će moći uživati u 100 radionica koje će im omogućiti interaktivni susret s različitim područjima znanosti i znanstvenicima, a radionice i edukativni sadržaji provode se u suradnji sa stručnjacima iz svih dijelova odgojno-obrazovnog sustava.

Tako će posjetitelji moći birati između radionice Ulične matematike, gdje se kroz jednostavne igre i zabavne aktivnosti popularizira matematika, radionicu Svemir, na kojoj imate priliku naučiti sve o zemljinom magnetizmu, istražiti misterije drevnih meteorita, hodati po Marsu i zaviriti u uzbudljivi svijet egzoplaneta! Uz to posjetitelje očekuju brojne radionice koje se odnose na budućnost prometa, budućnost robotike, šumarstva i ekologije,ali i radionice o hrani budućnosti na kojoj će svi posjetitelji moći, između ostalog, saznati i kako se hrana, primjerice hamburger, može proizvesti u laboratoriju i kako se 3D-printanjem proizvodi čokolada ili kolačić.

Za osnovnoškolce, pa i vrtičane najzanimljivije radionice održavaju se u petak, kada ih od 11 do 12 sati očekuje radionica Mali knjiški moljci: ljudsko tijelo, od 13 do 14 sati radionica Mali fizičari, od 15 do 16 sati Posca radionica: bizarne životinjice, od 17 do 18 sati radionica Mali znanstvenici: sluzavo druženje. Isti termini predviđeni su za najmlađe i u subotu i u nedjelju. Ulaz za sve posjetitelje je besplatan. Više o događanju čitajte OVDJE.

VEZANI ČLANCI:

U Hali Zagreb otvoren je festival znanosti - Muzza tjedan znanosti
1/14

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije