Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
šteta pogleda

'Zaključao je vidikovac i nikoga ne pušta'

Vidikovac Maksimir
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/3
Autor
Mateja Šobak/VLM
04.11.2013.
u 08:50

Upravitelji Maksimira tvrde da je zakupcu istekao najam, a on poručuje da mu vrijedi do 2017. godine

Vidikovac – mjesto s najljepšim pogledom na park, ali i na čitav Maksimir – zatvoren je već godinu dana, iako je obnova najavljena još prošlog ljeta trebala trajati svega 40-ak dana. – Razlog je vrlo jednostavan, a to je zakupac prostora koji je vidikovac zaključao i ne pušta ni nas ni radnike da krenu s drugom fazom radova – kaže Saša Banić, ravnatelj Javne ustanove Maksimir, te dodaje kako je tvrtki Humidor d.o.o. ugovor o zakupu vidikovca istekao lani u listopadu. Ističe da zakupac od 2011. godine ne plaća redovito najam prostora, a i za vidikovac i za Švicarsku kuću, u kojoj su također zakupci, postoji i dug za struju.

Stoga je čitava stvar završila na sudu. S druge strane, direktor tvrtke Humidor d.o.o. tvrdi da mu ugovor za zakup traje do 2017. godine.

– Zakupci smo prostora već 12 godina i gosti su zadovoljni. Problem je nastao pri obnovi, ali ne našom krivnjom nego činjenicom da radovi nisu dovršeni na vrijeme i mi smo to cijelo vrijeme bili u gubicima – objasnio je direktor Alan Andabaka te dodao kako su iz Ustanove već odredili tko će biti sljedeći zakupac i da ih zato žele izbaciti iz prostora u parku.     

Komentara 1

DR
dragica949
09:47 04.11.2013.

Nek su odredili tko če biti novi zakupac,ako će taj redovito podmirivati svoje obaveze i plačati režije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije