Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dame nominirane za prestižnu titulu

Zagrepčanka godine bit će profesorica, reperica, liječnica?

remi
Petar Glebov/PIXSELL
07.05.2015.
u 16:00

Tko je dobitnik nagrade, saznat će se na Dan grada Zagreba 31. svibnja

Među više od sto kandidatkinja izabrano ih je sedam za titulu Zagrepčanke godine, koju će 31. svibnja, na Dan grada Zagreba, jedna od njih, za koju Skupština odluči da je svojim radom najviše doprinijela Zagrebu. Ali i 50.000 kuna nagrade.

Sve su zaslužile nagradu

Dragica Ban, Mirela Priselac Remi, magistra farmacije Nura Ismailovski, prof. dr. sc. Adriana Vince, Sanja Bijonda, prof. dr. sc. Lovorka Galetić i Ljerka Pavić dame su koje će se ove godine "boriti" za prestižnu titulu, ali, kako same kažu, koja god od njih postane Zagrepčankom godine, naziv će nositi s ponosom.

– To bi bila kruna moje karijere. Ponosna sam što sam uopće nominirana, a razlog za to vjerojatno je moj rad kao gradske zastupnice, angažiranost na polju prava nacionalnih manjina te ravnopravnosti spolova – objasnila je Nura Ismailovski te dodala kako bi, pripadne li titula njoj kao Romkinji, to svakako bio presedan.

Da će postati Zagrepčankom godine, nada se, iako joj i kandidatura mnogo znači, budući da je, kako kaže, rođena u Zagrebu. Svoj grad cijeni, istaknula je, i Adriana Vince, koja smatra da će povjerenstvo koje donosi konačnu odluku o tituli odlučiti ispravno.

Vjetar u leđa

– Sve su to žene koje rade na stručnim i humanitarnim poljima, ne bi bile nominirane da nisu zaslužile nagradu – kaže Vince, a s njom se slaže i Sanja Bijonda, koja je istaknula kako joj je i sama nominacija vjetar u leđa za daljnji rad. Tako kaže i Ljerka Pavić koja se, kazala je, već godinama bavi humanitarnim radom.

– Bilo bi mi drago znati da sam ostavila trag, ali nagrada nije presudna za nastavak moga rada – rekla je Pavić. Podsjetimo, prošle je godine nagradu Zagrepčanka godine dobila znanstvenica Vernesa Smolčić, ujedno finalistica Večernjakova izbora za osobu godine 2013.

 

Nominirane za titulu Zagrepčanka godine:

Dragica Ban - poduzetnica i vlasnica obrta Ban TDL

Mirela Priselac Remi - reperica grupe Elemental, skladateljica i prevoditeljica

Nura Ismailovski - magistra farmacije i potpredsjednica udruge Romski san

Sanja Bijonda - politologinja te predsjednica Humanitarne udruge Portal dobrote

Ljerka Pavić - predsjednica Udruge Bedem ljubavi – pokret majki za mir

Prof.dr.sc.Lovorka Galetić - profesorica na Katedri za organizaciju i menadžment Ekonomskog fakulteta

Prof.dr.sc.Adriana Vince - voditeljica Referentnog centra za virusne hepatitise pri Klinici "Dr. Fran Mihaljević"

Komentara 2

Avatar ankabutorac
ankabutorac
08:51 10.05.2015.

Ako trazite Zagrepcanku godine hodite na cestu i naci cete ih vise nego ove navedene...samohrane majke, cistacice, nezaposlene i umirovljene koje su prisiljene skupljati prazne flase...ima ih vise u gradu koje su zasluzile tu titulu, a ne ove gore navedene koje su imale sansu dobro se skolovati i dobro zaposliti....trazite Zagrepcanku godine na krivom mjestu...

DR
dragicaban
14:50 24.06.2015.

s obzirom da nisam ni znala da sam nominirana, izuzetna mi je čast no svakako iz kategorije u kojoj sam nominirana izdvajam prof.Vince koja je mene osobno spasila jer liječnik kakvog nema.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije