Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
27.09.2017. u 14:48

Dio božićnog asortimana na policama stoji već puna dva tjedna! Odmah pokraj kupaćih kostima.

Tri su dana prošla od odlaska ljeta, odnosno od prvog dana jeseni. Do zime je pak ostalo još gotovo puna tri mjeseca, odnosno cijelo jedno godišnje doba. Što znači da je, ako se pita zdravi razum, pravo vrijeme za uživanje u ljepotama jeseni i poneko prigovaranje zbog pljuskova, sve nižih temperatura te žaljenje za još nedavnim uživanjem na plaži. No, ako se pita trgovce u Zagrebu, pravo je vrijeme za – božićne ukrase.

Možda se radi o vijesti za rubriku “vjerovali ili ne”, ali je itekako istinita. Tko ovih dana prošeće Zagrebom, moći će vidjeti prve kuglice, snježne ukrase, natpise “Merry Christmas“, a na policama nekih trgovina već se nalazi “prigodni” asortiman poput svijećnjaka, malih plišanih sobova, adventskih vijenaca... A neke od tih stvari na policama stoje već puna dva tjedna! Odmah pokraj kupaćih kostima.

Iako su neki ljubitelji snježnih radosti i zimskih blagdana komentirali kako je riječ o simpatičnom potezu, većina će se ipak složiti kako je riječ o pretjerivanju (blago rečeno). Čak ni alibi da je Zagreb sve popularniji među turistima ne može proći. I stranci isto poznaju kalendar, i njima je jednako čudno čuti božićne pjesme usred rujna, baš kao i Zagrepčanima. A i pomalo je uvredljivo pomisliti da Zagreb nema ništa čime bi mogao privući i zabaviti turiste između ljeta i Božića. Također, većina će komentirati kako je pomalo “tužnjikavo“ najavljivati nove praznike dok su oni prošli tek završili i još je svima u sjećanju ljeto.

– Samo nas podsjećaju da smo iskoristili ljetni godišnji odmor i da je idući tek za tri mjeseca. Moj sin, koji je tek krenuo u školu, pitao me hoće li skoro praznici kada je vidio ukrašeni bor u jednom izlogu – komentirala je jedna Zagrepčanka raspravu na društvenim mrežama koja se pokrenula na ovu temu. Većina je ondje zaključila kako je tjedan-dva prije adventa sasvim normalno vrijeme za ukrase jer ovako “Zagreb izgleda kao da smo ponoreli“.

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
18:07 27.09.2017.

vrijeme nam iovako ionako juri 100 na sat, a na ovaj način još više.Ne mogu više uživati ni u Božiću i Novoj godini kada me pumpaju od 9. mjeseca ti hebeni Grinčevi....

VL
????
20:03 27.09.2017.

Kaj se čudite? To je u Europi normalno, nažalost ... još koja godina i umjesto sretan Božić će pisati ugodni blagdani ili na engleskom Season's greetings, da se Novoeuropljani ne bi osjećali isključenima.

LO
longvillager
19:40 27.09.2017.

Ma najbolji je HŽ, oni već cijelu godinu imaju vlak u božićnom ruhu i to preko prozora! Ostalo od prošlog Božića...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije