Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u Cape Townu

Zagrepčanima 4 medalje na matematičkoj olimpijadi, zlato u Slavonski Brod

matematika
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
14.07.2014.
u 14:09

Na 55. međunarodnom natjecanju sudjelovalo ukupno 560 učenika iz 101 države. Prema ukupnom broju bodova, hrvatska je ekipa na 29. mjestu

Na 55. međunarodnoj matematičkoj olimpijadi održanoj u Cape Townu u Južnoj Africi od 3. do 13.7., hrvatska ekipa osvojila je pregršt medalja.

Zlatnu medalju odnio je Mislav Balunović (4.r) iz Gimnazije "Matija Mesić" u Slavonskom Brodu, dok je Zadranin Daniel Paleka (2.r) iz Gimnazije Franje Petrića osvojio srebrnu medalju.

Među šestoro hrvatskih natjecatelja koji su osvojili zlatnu, srebrnu i brončanu medalju, četvero je Zagrepčana. Tako je Vlatka Vazdar, učenica 4. razreda XV. gimnazije, osvojila srebrnu medalju, dok su Erik Banek, učenik 4.razreda V. gimnazije i Adrian Beker, učenik 1. razreda XV. gimnazije, osvojili brončane medalje. Petar Orlić iz XV. gimnazije, koji pohađa 2. razred, zaslužio je i pohvalu.

Na Olimpijadi je sudjelovalo ukupno 560 učenika iz 101 države. Prema ukupnom broju bodova, hrvatska je ekipa na 29. mjestu.

Komentara 5

CL
ClinOr
17:51 14.07.2014.

Čestitke svim dobitnicima! Sramota za novinara kojemu je bitnije prvo spomenit srebra i bronce Zagrepčana, a tek onda pripomenut da je "neki tamo" iz Slavonskog Broda osvojio zlato.

ZZ
zzz
17:37 14.07.2014.

svaka čast! čestitke! :)

Avatar noesiss
noesiss
16:45 14.07.2014.

Komplimenti studentima, ovo bi trebala biti udarna vijest, tuzno je da nema ni jednog komentara. Ocito da pamet ne privlaci na nasim prostorima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije