Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obavijest

ZagrebaParking podsjeća: Oni s "crvenim" stanovima i dalje mogu besplatno parkirati u garažama

Garaža Langić
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/4
17.07.2020.
u 14:55

Oni korisnici koji su već dobili tromjesečnu besplatnu parkirališnu kartu na temelju crvene naljepnice, istu mogu produžiti na još tri mjeseca, dok korisnici koji su dobili jednomjesečnu besplatnu parkirališnu kartu na temelju izdane žute naljepnice, istu mogu produžiti za još jedan mjesec.

Oni čije su zgrade oštećene u potresu i dalje mogu besplatno parkirati u javnim garažam i na javnom parkiralištima, podsjećaju u Zagrebparkingu. U javnim garažama Langov trg, Tuškanac, Petrinjska, Gorica i Jelkovec 1 omogućeno je besplatno parkiranje korisnicima koji imaju prebivalište u zoni naplate parkiranja, a besplatno parkiranje na javnim parkiralištima omogućeno je korisnicima koji imaju prebivalište na području gradskih četvrti Gornji i Donji grad.

Oni koji žele ostvariti pravo besplatnog parkiranja trebaju dobiti potvrdu od Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet, točnije Sektoru za građenje i sanaciju oštećenih objekata društvenih djelatnosti i stambenih objekata da su njihovi stambeni objekti oštećeni u potresu te ispuniti Zahtjev za besplatno parkiranje na javnim parkiralištima. Ukoliko zadovoljavaju uvjete, korisnicima će se izraditi parkirališna karta za javna parkirališta s maksimalnim rokom važenja tri mjeseca od datuma izdavanja za korisnike čija je nekretnina s oznakom "neuporabljivo", odnosno s rokom važenja jedan mjesec od datuma izdavanja za korisnike čija je nekretnina s oznakom "privremeno neuporabljivo". 

Oni korisnici koji su već dobili tromjesečnu besplatnu parkirališnu kartu na temelju crvene naljepnice, istu mogu produžiti na još tri mjeseca, dok korisnici koji su dobili jednomjesečnu besplatnu parkirališnu kartu na temelju izdane žute naljepnice, istu mogu produžiti za još jedan mjesec. Besplatnu parkirališnu kartu za parkiranje u javnoj garaži ili za parkiranje na javnom parkiralištu moguće je ishoditi za samo jedno vozilo po stambenoj jedinici.

Više možete pronaći na poveznici

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije