Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Zagrebački zastupnik plutao na platou čija je obnova koštala pet milijuna kuna

Riječ je o platou koji se nalazi unutar ulica Macanovićeva-Prosenikova-Hrgovići na Jarunu, a gdje se nalaze gradska knjižnica, banka te prostorije Mjesnog odbora Gajevo
25. rujna 2018. u 12:36 7 komentara 1166 prikaza
Renato Petek
Foto: Facebook/Renato Petek
Pogledajte galeriju 1/3

Političar Renato Petek, zastupnik stranke Naprijed Hrvatska u Zagrebačkoj skupštini, objavio je fotografije na kojima pluta u čamcu za napuhavanje, a koje su snimljene na jarunskom platou čija je obnova lani Zagrepčane koštala pet milijuna kuna.

Nehajska Zaboravljeni u Nehajskoj Raskopali im ulicu pa hitno otišli u drugi kvart i nisu se vratili: 'Nema radnika, strojeva, a bome ni asfalta!'

Riječ je o platou koji se nalazi unutar ulica Macanovićeva-Prosenikova-Hrgovići na Jarunu, a gdje se nalaze gradska knjižnica, banka te prostorije Mjesnog odbora Gajevo.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

"Navečer sam istraživao problem plutajući u gumenom čamcu ‘Explorer’ u još uvijek prisutnoj većoj količini vode, nakon što je od prestanka kiše prošlo više od 8 sati! Dakle, ukoliko padne obilnija kiša ili snijeg, na platou je moguće organizirati i razne zabavne aktivnosti. Da nije žalosno, bilo bi smiješno!

U skupštinskoj raspravi o uređenju javnih prostora, parkova i ulica krajem 2017. godine, ukazao sam na ovaj problem, pa smo saznali da je vrijednost radova sanacije platoa bila oko 5 milijuna kuna, a da je posao obavljala renomirana tvrtka za takve radove, Sitolor d.o.o. iz Slavonskog Broda.

Radovi na tramvajskoj pruzi Radovi Posebna regulacija prometa zbog rekonstrukcije tramvajskog kolosijeka u Ilici

No građani su primijetili već poslije prvih obilnijih kiša da se voda u velikim količinama zadržava i dolazi sve do ulaza u zgradu, što znači da je tada više od polovice platoa prekriveno vodom. Navodno je problem u vertikalnim odvodnim cijevima (koje nisu izmijenjene!?) i vrstama sifona koji su montirani. Također, problem hidroizolacije nije uspješno riješen, jer se, u puno manjoj mjeri nego prije sanacije, i nadalje na nekoliko mjesta voda slijeva u garaže koje se nalaze ispod platoa.

Osim toga, tijekom izvođenja hidroizolacije i zagrijavanja ljepenke bio je izazvan veliki požar u garažama, kada ih je dio devastiran, a samo brzom intervencijom vatrogasaca nije došlo do veće materijalne štete kao i nesreće jer je iz vatre bilo izvađeno više plinskih boca, a dio zgrada je bio evakuiran.

U garažama i godinu i pol poslije požara nema rasvjete, ventilacije niti radi vatrogasni sustav!

POZITIVAN PRIMJER Zagrepčanin oduševljen potezom starice: Ona je junakinja Španskog!

Stoga sam gradskoj upravi (koja je naručila radove) postavio nekoliko pitanja oko obnove platoa, troškovnik i ponude, uvid u izvješće o izvršenim radovima, kao i izvještaj o požaru. Logično i dodatno pitanje: zašto je poslije požara kada je devastirano oko 25% garaža i
nakon što se poslije prve kiše vidjelo da radovi nisu rezultirali očekivanim rezultatom, novac izvođaču isplatio u cijelosti, odnosno zašto nije pokrenuta žalba prema izvođaču radova zbog loše izvedenih radova, kao i zbog nastale štete tijekom požara koji su izazvali radnici.

Odgovore ću javno objaviti, ali i raspraviti o njima na skupu građana na navedenoj lokaciji."

>> Pogledajte video vizualizacije rotora u Remetincu

OHR SAVJETNIK
Otkrijte imate li sivu mrenu
  • netstoper:

    Svi su korumpirani - privatni vlasnici poduzeća,radnici,šefovi uprava javnih državnih poduzeća i ustanova ,zaposlenici - jedni drugima podmeću lošom izvedbom. Bog zna zašto! Zato RH stagnira - jer nedostaje zajedničkog entuzijazma.

  • Vito:

    na jarunskom platou čija je obnova lani Zagrepčane koštala pet milijuna kuna. ::: Cijena je "primjerena" - naime, obližnji SRC Jarun ima zgradu "Tehničke kulture" čiji krov isto prokišnjava kao i prije "popravka" krova. __ Cijena za površinu popravljanja dužine ... prikaži još! 4m i širine 3 metra je (bubnjevi...) 14.000 kuna - materijal: najjednostavniji terpapir ("ljepenka") -- način popravljanja - skinut sloj šodra, pometen ostatak pijeska tog šodra, naljepljena ljepenka preko postojećeg sloja "točno" iznad mjesta gdje ispodcuri u prostorije. __ Trajanje kvalitete izvedenih raodva - točno do prve kiše nekoliko sati nakon završetka i predaje gotovih i "izvedenih radova". __ žalba??? __ Može, žali se svetom nigdarjevu i njegovom zamjeniku svetom zaboravu

  • Vito:

    Pogledajte slike __ Vidi te da je posao odlično odrađen, krov garaže nigdje ne propušta vodu, a voda je bistra i dovoljno duboka za umakanje nogu posjetitelja banke dok čekaju isplatu mirovna. __ Po zimi okolno stanovništvo može organizitari sličuhanje, ... prikaži još!, sigurnije nego na ledu jarunskih jezera.