Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
European Hotel Awards

Zagrebački hotel Esplanade proglašen najboljim povijesnim hotelom

ESPLANADE Wifi 2 go
Foto: PR FOTO
25.03.2019.
u 15:03

Hotel je od 1925. do danas bio i ostao hram vrhunske gastronomije, profinjenosti i izvanredne usluge, a prepoznatljiv je i po pomicanju granica i postavljanju novih trendova u hotelijerstvu, poručio je generalni direktor Ivica Max Krizmanić

Zagrebački hotel Esplanade nagrađen je u Švicarskoj za najbolji povijesni hotel 2019., izvijestili su u ponedjeljak iz tog hotela, dodajući da su nagradu dobili na dodijeli European Hotel Awardsa 2019, iza koje stoji luksuzna publikacija Références Hôteliers-Restaurateurs.

Nagradu za najbolji povijesni hotel godine (Historic Hotel of The Year) na svečanosti u Ženevi preuzeo je generalni direktor Esplanade Ivica Max Krizmanić, koji je podsjetio da taj hotel od početka 1925. do danas privlači putnike luksuznim interijerom, impresivnom arhitekturom i suvremenim sadržajima.

- Ponosan sam na našu zagrebačku ljepoticu, ikonu stila, elegancije i glamura, koja i danas na temeljima tradicije vrhunske usluge, kulturnim i povijesnim značajem očarava goste koji dođu u Zagreb. Nagrada još jednom dokazuje da smo u samom vrhu europske i svjetske scene probranih hotela, nadaleko poznatih po svojoj raskošnoj povijesti koja Esplanadu čini jedinstvenom. Osim povijesti i duge liste poznatih gostiju koji su tu boravili, hotel je prepoznatljiv i po pomicanju granica i postavljanju novih trendova u hotelijerstvu - poručio je Krizmanić.

Dodajući da je hotel bio i ostao hram vrhunske gastronomije, profinjenosti i izvanredne usluge, važnim ističe i posebnu vezu hotela i Zagreba te sa sugrađanima i svakim gostom, pri čemu veliku ulogu ima cijeli tim hotela.

Dodjela nagrada European Hotels Awards 2019 okupila je brojne hotelijere iz cijele Europe, osobe iz struke i poznate goste, a dobitnike nagrada biraju stručnjaci iz cijele Europe te gosti hotela.

Iz Esplanadea uz tu ističu i druge nagrade koje su nedavno dobili, među kojima je i ona Krizmaniću za osobni doprinos i izvrsno vođenje hotela "Five Star Diamond Award" te od najstarijeg udruženja gurmana u svijetu "Chaîne des Rôtisseurs" lenta za počasnog člana u u Hrvatskoj, a dodatna priznanja hotel je dobio i za poslovanje te za restoran Zinfandel's i Health Club od TripAdvisora, vodiča Luxury Travel Guide i World Luxury Restaurant, te Michelina koji je restoran Zinfandel's i Le Bistro treću godinu zaredom uvrstio u svoj gastronomski vodič.

>> Pogledajte video: U hotelu Westin održano predstavljanje Olimpijskih igara u Tokiju 2020.

 

Komentara 1

DO
doktorica
15:32 26.03.2019.

najbolji sigurno,za razliku od staklenjaka tipa hotel Antunović i sličnih koji se ne uklapaju u zagrebačku arhitekturu,a ni stilom ni izborom ponude nemaju ništa zajedničko sa Zagrebom,a najmanje imaju zagrebački štih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije