Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ne odlažite otpad

Zagrebački Holding: U ovom trenutku trebamo suradnju građana

glomazni otpad
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
03.12.2013.
u 13:19

Čistoća je, kažu u Holdingu, prikupila sve veće količine glomaznog otpada diljem grada, a otpad će nakon razvrstavanja predati koncesionarima

- Zbog evidentiranih većih količina glomaznog otpada na javno prometnim površinama u gradu, djelatnici Čistoće - podružnica Zagrebačkog holdinga u razdoblju od 29. studenog do 3. prosinca 2013. godine očistili su sve veće količine glomaznog otpada diljem grada. Ostalo je još nešto manjih količina glomaznog otpada, koje će također biti očišćene tijekom ovih dana, izvijestili su iz Holdinga.

Otpad se, kažu, odvozi u reciklažna dvorišta na razvrstavanje i ona su za sada puna.

- Razvrstani otpad predat ćemo koncesionarima koji imaju dozvole za obavljanje djelatnosti obrade pojedinih vrsta otpada kao što su na primjer gume, drvo, građevinski otpad i drugo, kažu uz molbu građanima da do daljnjeg ne iznose glomazni otpad na ulice zbog nemogućnosti njegovog odvoza na odlagalište otpada Jakuševec-Prudinec.

Grad Zagreb, Zagrebački holding te podružnica Čistoća trude se u što kraćem vremenskom roku u dogovoru s Ministarstvom zaštite okoliša i prirode pronaći odgovarajuće rješenje.

- Molimo građane za razumijevanje i strpljenje. U ovom trenutku trebamo suradnju građana, kako bi Zagreb ostao čist i nakon ove akcije. Svaka će gradska četvrt na vrijeme biti obaviještena o novom rasporedu odvoza glomaznog otpada, stoji u priopćenju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije