Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova kombinacija

Zagrebački holding razmatra izdanje nove obveznice od 2,3 milijarde kojom bi refinancirao staru

Zgrada Zagrebačkog Holdinga
Davorin Visnjic/PIXSELL
09.02.2023.
u 15:50

Zagrebački holding u četvrtak je objavio da razmatra mogućnost da novim izdanjem obveznica refinancira obveze po obveznici u iznosu od 2,3 milijarde kuna, koja je imala godišnju kamatnu stopu od 3,875 posto, a koja dospijeva 15. srpnja ove godine.

Zagrebački holding objavljuje da razmatra mogućnost izdanja novih dužničkih vrijednosnih papira na tržištu kapitala, kojima bi refinancirao obveze po postojećoj obveznici koja je izdana u nominalnom iznosu od 2,3 milijarde kuna s fiksnom godišnjom kamatnom stopom od 3,875 posto, a dospijeva 15. srpnja 2023. godine, objavio je Holding putem Zagrebačke burze.

U tu svrhu, kako se navodi, angažirani su Erste&Steiermärkische Bank, Privredna banka Zagreb i Zagrebačka banka, u svojstvu zajedničkih agenata izdanja, te odvjetnička društva Mamić, Perić, Reberski i Rimac, u svojstvu pravnog savjetnika, te Mišković&Mišković u svojstvu pravnog savjetnika zajedničkih agenata izdanja.

Iz Zagrebačkog holdinga najavljuju i da će "o eventualnoj provedbi razmatrane transakcije novog izdanja obveznica, kao i o uvjetima takve transakcije, pravovremeno obavijestiti javnost".  

Inače, Zagrebački je Holding obveznice u ukupnom nominalnom iznosu 2,3 milijarde kuna, po fiksnoj godišnjoj kamatnoj stopi od 3,875 posto i dospijeća sredinom 2023. godine, izdao u dvije tranše. Prva je tranša, u iznosu od 1,8 milijardi kuna, izdana 15. srpnja 2016. godine, a druga u nominalnom iznosu 500 milijuna kuna izdana je 3. srpnja 2017. godine. 

Komentara 4

Avatar Guy_Fawkes
Guy_Fawkes
22:00 10.02.2023.

Izdavanje obveznica je malo ljepši način da se kaže zaduživanje. Čestitam ekipici na sve boljim i boljim potezima. Možda da se gradonačelnik i bulumenta oko njega ipak zaposle u Čistoći na skupljanju i odvozu otpada. Nekako mi se čini da bi to eventualno mogli svladati u nekom razumnom roku.

LL
lijepa_li si
17:53 09.02.2023.

ona lopina što je mrvla znala se samo zadužit, i zato je došla družina koja to čini uz sveopće oduševljenje fanova!

EZ
ezer
09:13 11.02.2023.

Sve je dobro dok se može dug pokriti novim zaduženjem ali što će biti kada nam nitko neće htjeti posuditi, a dospjelo potraživanje se mora vratiti?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije