Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
naveli su što mu zamjeraju

Zagrebački HDZ opleo po Tomaševiću: 'Laže, ima puno novca, socijalno je bešćutan, NeMožemo...'

Zagreb: Članovi HDZ-a dolaze na sjednicu Predsjedništva stranke
Josip Regovic/PIXSELL
27.02.2024.
u 10:39

Zagrebački HDZ istaknuo je u ponedjeljak da iako su Gradu Zagrebu prihodi od poreza na dohodak porasli u siječnju za čak 25 posto, za 18,4 milijuna eura u odnosu na prosinac 2023., i iako Grad ima više novca, sve je zapušteniji, razvojno paraliziran i zatrpan smećem.

Nakon što je Vlada RH poreznom reformom ukinula prirez jedinicama lokalne samouprave, kažu iz zagrebačkog HDZ-a, stanovnici Zagreba "ponadali su se da će im porasti primanja, ali to je povećanje bilo znatno manje, zahvaljujući zagrebačkom gradonačelniku Tomaševiću i antirazvojnoj družini NeMožemo, koji su nabili najveći porez na plaće u Hrvatskoj".

Ocjenjuju da je to "socijalno bešćutan potez" kojeg je gradonačelnik Tomislav Tomašević pokušao opravdati tvrdnjom da će Zagreb pretrpjeti nenadoknadive financijske gubitke zbog ukidanja prireza.

S obzirom na danas objavljene podatke o enormnom porastu poreznih prihoda Grada Zagreba za siječanj ove godine, pokazalo se da je to bila tek jedna od mnogobrojnih laži zagrebačkog gradonačelnika, priopćila je zagrebačka organizacija HDZ-a.

POVEZANI ČLANCI:

Dodaju da su Gradu Zagrebu u siječnju 2024. prihodi od poreza na dohodak porasli za čak 25 posto, odnosno za 18,4 milijuna eura u odnosu na prosinac prošle godine. Ovom dinamikom u 2024.  ti će isti prihodi porasti za najmanje 220 milijuna eura, navodi se u priopćenju.

Ocjenjuju da Grad Zagreb nikad nije imao više novca na raspolaganju, no ipak je sve zapušteniji, prometno i razvojno paraliziran, zatrpan smećem.

"Od sanacije Jakuševca – ništa, a kupuju se 'moderni' tramvaji stari 30 godina. Nabijanje Tomaševićeva harača potpuno je neopravdano", kažu iz HDZ-a, i zaključuju da je Možemo! "varao Zagrepčane".

VIDEO Otvorenje Osnovne škole Bukovac

 

Komentara 2

TR
Trnjan
19:50 29.02.2024.

Možemo NE može

KA
Kapitol
14:52 27.02.2024.

Bas su se javili pravi. Koalicija velikogb. Kradeze u Zagrebu nikada nije bio prihvacen. Ovo kaj kritiziraju samo je odraz njihove vlastite netrpeljivosti prema ZG Vladi. Pitanje je zasto ih smeta ciscenje i obnova Zagreba. Prirez je ukinula njihova sredisnjica.. Zar ovi misle da su gradani toliko neobrazovani da su mislili kako budu dobili vece place? Zagreb se vraca svojim obiljezjima, zagrebackim vrijednostima, ponovno postaje nas Zagreb grad.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije