Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Javni poziv

Zagrebačka županija nudi 5 milijuna kuna za ruralni razvoj

Prazno dječje igralište
Jurica Galoic/PIXSELL
09.04.2022.
u 13:00

Za uređenje dječjih igrališta, društvenih i vatrogasnih domova, područnih škola sredstva su na raspolaganju gradovima i općinama

Zagrebačka županija raspisala je novi javni poziv uređenje infrastrukture na ruralnim područjima. Gradovi i općine do 20. svibnja ove godine mogu pijaviti nove projekte i ostvariti bespovratno do 500 tisuća kuna po projektu. 

- Zajedničkim snagama uvijek možemo više i bolje! To najbolje svjedoči do sada niz realiziranih projekata diljem Zagrebačke županije, posebice u našim ruralnim općinama čiji proračuni često puta nisu dostatni da bi se pokrile sve potrebe na terenu. Zagrebačka županija na ovaj način, kako ih kolokvijalno zovemo, 'mjerama ruralnog razvoja' želi što više poboljšati uvjete i kvalitetu života stanovnika u ruralnim područjima i približiti je onoj u urbanim sredinama - rekao je zamjenik župana Damir Tomljenović dodavši kako je ovih dana raspisano niz natječaja, istaknuvši i onaj za sufinanciranje predškolskog odgoja i obrazovanja s ciljem osiguravanja boljih uvjeta za najmlađe u ruralnim područjima.

Inače, u protekle dvije godine Zagrebačka županija sufinancirala je kroz mjere ruralnog razvoja izgradnju i uređenje 18 nerazvrstanih cesta, 12 društvenih te 10 vatrogasnih domova, 12 energetskih obnova zgrada javne namjene, 12 dječjih igrališta, 2 vrtića, 1 sportske dvorane, 1 parkirališta i 1 mosta na svom području, a za sve te investicije izdvojila je oko 10 milijuna kuna.

Gradovi i općine mogu prijaviti svoje projekte izgradnje ili rekonstrukcije nerazvrstanih cesta te izgradnju, adaptaciju, sanaciju i opremanje područnih škola i objekata društvene namjene poput vatrogasnih i društvenih domova, dječjih igrališta, sportskih građevina, groblja i dr. Prihvatljive aktivnosti su građenje, rekonstrukcija, adaptacija, sanacija i/ili opremanje infrastrukturnih objekata na ruralnom području, a Zagrebačka županija sudjelovat će u sufinanciranju prijavljenog projekta s najviše do 500.000 kuna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije