Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb Županija

Zagrebačka županija bespovratno daje do 100.000 kuna za razvoj poduzetništva

Za neproizvodne djelatnosti, kažu dalje u Županiji, maksimalni iznos potpore iznosi do 40.000 kuna, a dodjeljivat će se za nabavu strojeva, alata i druge opreme potrebne za obavljanje djelatnosti...
14. rujna 2020. u 16:06 1 komentara 745 prikaza
Karlovac: Pogon tvrtke Adriadiesel
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Za nabavu strojeva, alata i druge opreme potrebne za obavljanje djelatnosti malih poduzetnika koji se  bave proizvodnim i uslužnim djelatnostima s ciljem jačanja konkurentnosti, Zagrebačka je županija raspisala javni natječaj za dodjelu bespovratnih potpora subjektima malog gospodarstva u iznosu do 100 tisuća kuna po korisniku. Ukupan iznos koji će Zagrebačka županija osigurati za ovaj natječaj bit će do 8,5 milijuna kuna. Točan iznos će se definirati nakon što se svim prijaviteljima, koji su zadovoljili uvjete iz prethodnog natječaja vezanog uz potpore poduzetnicima pogođenim pandemijom COVID-19, dodjele sredstva te analize punjenja Proračuna.

Novorođenčad U par klikova Do 1000 kuna pomoći za bebe koju nudi Zagrebačka županija odsada putem usluge e-Novorođenče

Za neproizvodne djelatnosti, kažu dalje u Županiji, maksimalni iznos potpore iznosi do 40.000 kuna, a dodjeljivat će se za nabavu strojeva, alata i druge opreme potrebne za obavljanje djelatnosti, uređenje poslovnog prostora, nabavu informatičke opreme, izradu web stranica te nabavu vozila ili radnih strojeva za obavljanje djelatnosti. Važno je napomenuti kako se potpora odobrava samo za jednu vrstu namjene, a postotak s kojim Županija sufinancira projekte je do 40% ukupnog iznosa. 

Sjednica Sabora nastavljena raspravom o potvrđivanju ugovora o zajmu između Hrvatske i IBRD-a potpore Pomoć za plaće ide i dalje, 534 tvrtke odlučile su raditi kraće

Podsjećamo kako je Županija provela natječaj za dodjelu bespovratnih potpora poduzetnicima čiji je rad bio obustavljen zbog pandemije Covid-19, a za što je osigurala 13 milijuna kuna.

- Nakon obrade pristiglih prijava procjenjujemo da ćemo utrošiti oko 4,5 milijuna kuna bespovratnih potpora poduzetnicima s osnove ovog natječaja. Sav novac koji ne bude utrošen za COVID-19 potpore, bespovratno će se dodjeljivati za razvoj poduzetništva i jačanje konkurentnosti u proizvodnim i neproizvodnim djelatnostima - izjavio je Damir Fašaić, ovlašten za obavljanje pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo i fondove EU. Podsjetio je i kako je u odnosu na plan Proračuna s početka godine ukupan iznos za bespovratne potpore poduzetnicima povećan za 85,71 posto.

Blizu grada, blizu srca Pogledajte novi promotivni film Zagreba i okolice

Tekst javnog poziva, upute za prijavitelje i obrasci zahtjeva nalaze se na web-stranici Zagrebačke županije www.zagrebacka-zupanija.hr pod rubrikom Natječaji, a više informacija može se dobiti na e-mail uog@zagrebacka-zupanija.hr, ili na broju telefona 01/6009-457.

Na Papuku pronađena dva smrznuta tijela
NEZAPAMĆENA TUGA
Detalji tragedije na Papuku: Smrznuti muškarci bili su šogori. Nosili su tenisice i bili bez jakni
Online panel
Online panel
U čak 30 posto teških slučajeva “korone” izolirana i bakterija
  • Avatar kaiserschmarrn_umjesto_bureka
    kaiserschmarrn_umjesto_bureka:

    ako se uzme cijeli proracun zagrebacke zupanije odnosno grada zagreba u obzir, sasvim solidna svota novca. sve ostalo bi bio socializam...a to pak vise necemo