Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kaos u gradu

Zagreb: Zbog obilne kiše poplavljene kuće, srušena stabla...

uklanjanje drveća, Graberje (1)
Jurica Galoić
Autori: ih/VLM, irk/VLM
31.03.2013.
u 09:48

Imate li kakve informacije ili fotografije pošaljite nam na mail dojavi@vecernji.net

Na području Zagreba kiša zadaje velike probleme. Ured za upravljenje u hitnim situacijama Grada Zagreba priopćio je kako je zbog većeg broja intervencija koje su u tijeku pored dežurnog tima na teren izašao još jedan tim kako bi se moglo kvalitetno koordinirati svim intervencijama. Zbog obilne kiše na nekoliko lokacija  u gradu pojavili su se odroni, ali nitko nije životno ugrožen.

Službenici Ureda za upravljanje u hitnim situacijama i Ureda za graditeljstvo i izgradnju Grada intervenirali su u ulici Graberje kod kućnog broja 48 i 56. Pored kuće na broju 48 na ogradu urušilo se veliko stablo, kojeg uklanja JVP Grada Zagreba, a zbog čega je prekinut i promet. Zemlja je zatrpala terasu kuće na broju 56 i na krov su se prislonila dva bora. Kako se radi o velikoj količini zemlje koja je zatrpala terasu Vodoprivreda izlazi na teren s prikladnim bagerom.

Nekoliko stabala palo na Aleji Bologne

U 9.26 sati iza tunela na Aleji Bolonje nekoliko stabala palo je na cestu, a zatim se aktiviralo klizište. Kako je izvijestio Ured za upravljanje hitnim i situacijama na kolnik je otklizalo 5 kubika zemlje. Zrinjevac i JVP Grada Zagreba uklanjaju zemlju i drveće s prometnice.

Oko 14 sati policija je izvjestila da se promet na Aleji Bolonje odvija južnim kolnikom za oba smjera. Sjever je zatvoren. U dogovoru sa Zrinjevcem i Zagrebačkim cestana u ponedjeljak ujutro će se pristupiti raščišćavanju raslinja iznad usjeka kako bi se otvorio i drugi pravac. Zrinjevac će posjeći raslinje, a nakon toga Zagrebačke ceste će počistiti prometnicu. Od 12 sati promet Alejom Bologne u smjeru Zaprešića odvijat će se jednim trakom, dok će drugi trak ostati zatvoren zbog sigurnosnih razloga.

Stablo je palo i u 7 sati ujutro u Šestinskom dolu 1. odvojak 10/3 u Zagrebu i oštetilo 5 vozila. Prijeti opasnost od pada stabla na obiteljsku kuću, a na mjesto događaja upućeni su vatrogasci. Jutros u 8 i 50 sati došlo je do pucanja potpornog zida u dvorištu u Tomićevoj 9 u samom centru grada. Vlasnik zgrade je Grad Zagreb, a stanarima ne prijeti opasnost jer postoji još jedan zaštitni zid, izvjestila je policija.

Voda na cesti u Štefanovcu

Zagrebačka policija je izvijestila da je u 9.10 sati u Štefanovcu kod broja 4 u dužini od oko 150 metara zbog velike količine vode na kolniku zatvorena cesta zbog čega se promet odvija obilazno.

U subotu navečer na adresi Radićevo šetalište 28 aktiviralo se manje klizište. Pokrenuto tlo je za sobom povuklo hrast koji prijeti dvjema kućama. Evakuirali su 11 stanara. 

Na Radićevom šetalištu, došlo je do daljnjeg pomaka klizišta, a jednoj kući je zbog prislanjanja armirano betonskog zida na nju, prijetilo urušavanje. Oko 15 sati Ured za upravljanje hitnim situacijama priopćio je kako su na Radićevom šetalištu uklonjene su opasnosti po objekte od strane Hrvatskih šuma, radne jedinice Zagreb i Vodoprivrede.

- Poduzete radnje su bile nužne kako bi se kuće zaštitile od većih oštećenja.- naveli su u priopćenju.

Imate li kakve informacije ili fotografije pošaljite nam na mail dojavi@vecernji.net

Zbog klizišta dvije kuće ugrožene, Hrvatske šume nemaju dežurne!

>> Pazi, stablo! Drvo na stubama opasno za prolaznike

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije