Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oduševljenje!

Zagreb za turiste: Produljeno radno vrijeme do 2 sata ujutro

kafići
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/8
03.12.2013.
u 10:34

Meni ne smeta nikakva buka, ni glazba, neka se mladi zabavljaju

Ako je to istina, onda smo jako sretni. Ovo je odlična vijest – zatečen je ostao Danijel Kunić, vlasnik Legenda puba u Prilazu Gjure Deželića 15, informacijom da će za nekoliko dana njegov pub moći raditi čak dva sata dulje, odnosno, do dva sata poslije ponoći.

Mladi oduševljeni

Gradska je skupština, naime, prošli tjedan prihvatila prijedlog Udruženja ugostitelja Zagreb da ugostiteljski objekti iz skupina “Restorani” i “Barovi” u određenoj zoni mogu raditi do dva sata. Tako će zalogajnice, pizzerije, kavane, konobe i slični ugostiteljski objekti smješteni u turističkoj zoni grada moći raditi dulje od ostalih.

Obrazloženje odluke je upravo profiliranje Zagreba u zadnjih nekoliko godina u prepoznatljivu turističku destinaciju atraktivnu posjetiteljima tijekom cijele godine. Mlađa je populacija, čini se, oduševljena novim pravilima.

– Često tu dolazimo na kavu, a ponekad i navečer na piće. Uvijek nam je bilo prekratko do ponoći. Ovo je super što su produljili za čak dva sata – kazale su Mihaela Kolačević (18), Karla Gagula (17) i Mia Maria Ciglar (17) koje smo susreli u Legenda pubu.

Susjedi negoduju

Otvoren je prije 24 godine u samom centru grada. Nova je odluka podijelila mišljenja stanara koji žive u blizini.

– Meni to ništa ne smeta. Glazba se iz puba ionako ne čuje jako. Glasniji su ljudi koji izlaze ili ulaze unutra. Neka se mladi zabavljaju – poručio je umirovljenik Josip Topalović koji živi na prvome katu u zgradi kod Legende puba.

S druge strane, stanari koje zid spavaće sobe dijeli od ugostiteljskog objekta negoduju.

– Razumijem ja te ljude koji se žele zabaviti što dulje, ali treba razumjeti i one koji žele ići spavati u razumno doba noći – istaknula je jedna stanarka.

Podsjetimo, Forum zagrebačkih ugostitelja održao je sredinom studenoga sastanak o temi “Ugostitelji nisu guske u magli” na kojem su iznijeli goruće probleme i teme koje ih muče. Ovogodišnji zahtjevi su im, među ostalim, da se preispitaju odluke o cijenama koje se nisu mijenjale od 2009. godine, da im se ukine plaćanje poreza na potrošnju i da njihovi predstavnici budu prisutni u radnim odborima i povjerenstvima koji odlučuju o poticajima, ali i načinu rada.

Komentara 5

Avatar moxa1
moxa1
12:35 03.12.2013.

Zanima me koja zona je turistička? Da li to vrijedi za sve kafiće u Zagrebu?

Avatar tajar
tajar
20:28 04.12.2013.

To nije ništa novo. Radno vrijeme do 02 sata, dozvoljeno je u centru grada još 2009. godine (vidi Sl. glasnik Grada zagreba 8/09!

SW
swimm
11:25 03.12.2013.

"– Razumijem ja te ljude koji se žele zabaviti što dulje, ali treba razumjeti i one koji žele ići spavati u razumno doba noći – istaknula je jedna stanarka." Istaknuta stanarka je trebala prije misliti gdje kupuje stan,a na tržištuštu ih hvala Bogu imaaaaaaa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije