Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nisu svi na moru

Zagrebački noćni život – i navečer je kao na 'špici'

zagrebacki nocni zivot
Luka Stanzl/PIXSELL
06.08.2012.
u 10:46

Pun pogodak odlazak je na Gornji grad na zabavu za sve generacije na otvorenom. Strancima je ponuda dobra jer kratko ostaju u Zagrebu pa im je sve zanimljivo

Nije sva zabava otišla na Jadran. Noćni život u metropoli početkom kolovoza u jednom od najpustijih tjedana tijekom godine bogat je i sadržajan, što najbolje svjedoče tisuće Zagrepčana i turista s kojima smo proveli subotnju večer.

Glazba koju svi vole

Najbogatija zabava i pun pogodak bio je odlazak na “Ljeto na Štrossu”, jedinstvenu zabavu na otvorenom koja je privukla sve generacije, od 10 do 60 godina. Uz svima poznate note Beatlesa, plesali su i stari i mladi, i oduševljeni stranci i domaćini željni provoda.

– Odlično je. Bile smo već na moru i opet ćemo ići, a u međuvremenu izlazimo i u Zagrebu. Ima mnogo ljudi, zabava je dobra i nemamo se na što žaliti jer ni u Dalmaciji nije ništa bolje – kazala je studentica Karla koja je izašla u društvu prijateljica Lucije i Tatjane. Ove su godine primijetile da ima mnogo više turista nego prijašnjih godina. Turisti su izuzetno društveni, stalno "upadaju" i traže preporuku kamo da idu dalje u provod. Tako su upoznale i grupu koja je iz Londona došla u Zagreb samo na proslavu momačke večeri.

Uz prihvatljive cijene pića, mnogobrojni su na Štross ponijeli i svoje napitke, zasjeli su na okolne klupe ili na Vranicanijevu poljanu iznad šetališta, gdje su udaljeni od gužve uživali u glazbi. Štross je atraktivan i vlasnicima kućnih ljubimaca koji su ih poveli sa sobom kako bi bezbrižno mogli ostati do kasnih sati u noćnom provodu.

Večer na otvorenom privukla je većinom ozbiljnija društva i parove, od kojih su neki i stalni posjetitelji sličnih zabava.

– Tko hoće, taj može naći mjesto za izlazak i ples bez obzira na svoje godine i godišnje doba. Volim plesati pa sam redovit gost svih plesnjaka po gradu, posebno kad imam dobru plesnu partnericu – pohvalio se šezdesetogodišnji Rade. Njegove vješte plesne korake i mladenački duh zavidno su promatrali nešto sramežljiviji Zagrepčani koji su tapkali na mjestu.

Stotinjak metara dalje, buku i ples zamijenilo je intimno uživanje u besplatnim kino-projekcijama. Večer uz piće i svijeće mnoge je oduševila. Dobro iskustvo s ljetnim kinom, Štrossom, ali i cijelom noćnom ponudom metropole u rodnu Španjolsku ponijet će turisti Francisco, Maria del Carmen i Carmen Maria.

– Došli smo avionom u Dubrovnik, iznajmili smo automobil i obišli Dalamciju, a dva dana provest ćemo u Zagrebu. Grad je lijep, ljudi zabavni, a noćni život jako bogat – kazao je Francisco.

Dobro, jeftino, hrvatsko?

Zabava na Gornjem gradu splasnula je oko ponoći, pa se većina spustila na već punu Tkalčićevu. Grupe stranaca oduševljeno su prelazile iz kafića u kafić ispijajući “dobro i jeftino hrvatsko pivo“, a nešto poslije taksijima su odlazili do klubova u kojima planiraju provesti ostatak noći. Mlađe Zagrepčane zatekli smo na popularnom Ribnjaku. Antonela je donedavno studirala u Zagrebu, a iz Koprivnice je ponovno došla samo na noćni izlazak. Kaže da je ondje noćna ponuda loša, dok je Zagreb ljeti savršeno odredište za izlazak. Slično mišljenje podijelio je i njezin prijatelj Žarko.

– Moglo bi biti bolje, ali nije ni izbliza onako loše kako neki kritiziraju. Stranci mogu bit oduševljeni jer se ovdje može provesti nekoliko nezaboravnih dana. Nama je sve već  poznato pa valjda zbog toga uvijek tražimo više – ispričao je. Zbog radova na zamjeni ploča Cvjetni trg sasvim je prazan te se noćno druženje premjestilo nešto južnije, u Preradovićevu. Popularan Alkatraz do dugo u noć bio je prepun i mnogima je upravo on bio i zadnja stanica za posljednje piće prije polaska kući.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije