Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sporazum o suradnji

Zagreb surađuje s općinom Krško u slučaju nuklearne katastrofe

bandić, krško
Dalibor Urukalović/PIXSELL
07.03.2012.
u 16:35

Projekt stoji 526 tisuća eura, a cilj je poboljšati učinkovitost u kriznim situacijama

Sporazum o partnerstvu na zajedničkom projektu vrijednom 526 tisuća eura sklopljen je između grada Zagreba, općine Krško i grada Cernavoda u Sloveniji u Krškom. Projekt pod nazivom “Priprema za evakuaciju u slučaju nuklearne nesreće” financira se iz fondova EU, a Zagreb u njemu sudjeluje sa 143 tisuće eura.

– Živimo u vremenu kada je nuklearne energije mnogo i ne možemo predvidjeti nesreće, no možemo djelovati preventivno – kazao je gradonačelnik Milan Bandić koji je potpisao sporazum.

 Cilj je projekta poboljšati učinkovitost sustava zaštite i spašavanja u kriznim situacijama i povećati spremnost snaga zaštite.

– Projekt će trajati dvije godine i provodit će se niz radionica, predavanja i vježbi – rekao je načelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić.

Ključne riječi

Komentara 2

VI
Vito
07:52 09.03.2012.

Zagreb surađuje s općinom Krško u slučaju nuklearne katastrofe Kako je to lijepo... Zašto se fotograf nije udostojao oko glava osoba na slici staviti cvijetiće i balončiće koji onako prpošno pucketaju? Kad \"prsne\" nuklearka, bit će \"spašavaj živu glavu, je..š..š ljude druge dežele... Naslov je tome i jasan - ne piše suradnja Krškog sa Zagrebom... Nuklerani oblak će krenuti iz Krškog pabi bilo logičnije da oni pokrenu suradnju s nama, a ne mi s njima... Uostalom na \"Rugjeru Boškoviću\" imamo alarmne uređaje zaštite od prevelikg zračenja koje se može nadviti nad Hrvatskom pa mi nije jasno što slovnecima moramo plaćati tim \"projektom\"? Zar misli milan bandić poslati Zagrebčane u zatrpavanje rupe u Krškom kad \"pukne\"? Osobno se ne brinem, NEk je građena za potrese od 11 \"rihtera\" i automatsko gašenjena 6 \"rihtera\", što znači da japanskih 9 \"rihtera\" jednostavno nije dovoljno za paniku... Uz to kad bi 6 \"rihtera\" pogodilo Zagreb apsolutno nitko se ne bi brinuo o Krškom, već o svojoj riti pored srušene kuće, ili u njoj...

VI
Vito
07:56 09.03.2012.

Cilj je projekta poboljšati učinkovitost sustava zaštite i spašavanja u kriznim situacijama Slika bi stvarno bila ljepša i puno rječitija kad bi nanjoj bili - cvijetići iznad glave bradonje - upitnici iznad glave osobe bliže bradonji - iskre, spirale, oblačićilačići smunjama i mrtvačke lubanje iznad glave osobe čiju ruku zadržava bradonja Točno takvi su im izrazi lica i položaji tijela...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije