Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
promo film TZGZ-a

„Zagreb Sport Story“ osvojio drugo mjesto na Međunarodnom festivalu turističkog filma u Berlinu

Foto: Turistička zajednica grada Zagreba
1/4
09.03.2023.
u 14:03

Ova nagrada pokazuje da, osim posjetitelja, i struka prepoznaje odlike Zagreba te ju cijenimo kao posebno priznanje za trud i profesionalni rad uložen u promociju našeg grada, istaknula je direktorica TZGZ-a Martina Bienenfeld

Promotivni film „Zagreb Sport Story“ zagrebačke Turističke zajednice osvojio je drugo mjesto na Međunarodnom festivalu turističkog filma u Berlinu, u kategoriji „City International“. Idejni autor filma koji stavlja naglasak na Zagreb kao sportsku destinaciju je gradska Turistička zajednica, a izvršni producent je agencija Šanavala.

Ovaj najpoznatiji festival turističkog filma održava se u sklopu najvećeg međunarodnog turističkog sajma na svijetu – ITB.  

– Ova nagrada pokazuje da, osim posjetitelja, i struka prepoznaje odlike Zagreba te ju cijenimo kao posebno priznanje za trud i profesionalni rad uložen u promociju našeg grada. Primjećujemo veliki interes i optimizam od strane njemačkih partnera i medija s kojima smo se susreli na ITB-u. Najviše dolazaka i noćenja prošle godine u Zagrebu je ostvareno upravo od strane njemačkih gostiju, što je rezultat dobro targetiranih i osmišljenih marketinških kampanja prema ciljnim segmentima tržišta, nastupa na svjetskim turističkim sajmovima i kongresnim burzama te obogaćivanja turističke ponude u suradnji s institucionalnim i privatnim partnerima. Turistički rezultati iz prošle godine te sjajan početak 2023., gdje bilježimo porast od 8% u noćenjima u usporedbi s rekordnom 2019. godinom, pokazuju da se turizam uistinu vratio u Zagreb na velika vrata – istaknula je direktorica gradske Turističke zajednice, Martina Bienenfeld.  

Prema podacima TZGZ-a u 2022. gosti iz Njemačke prvi su po ostvarenim ukupnim dolascima i noćenjima u Zagrebu, točnije ostvarili su porast od 56% u dolascima (80.090) i 59% (156.512) u noćenjima. U prva dva mjeseca ove godine, gosti iz Njemačke nastavljaju s porastom od 40% u dolascima i noćenjima, a zanimljivo je istaknuti da se produljio i prosječan broj noćenja koji sada iznosi 2.2 noći.

Foto: Turistička zajednica grada Zagreba

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije