Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Zaboravljeni u Ilici'

Dođite i k nama kopati, zbog pruge pucaju zidovi

Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/2
10.08.2017.
u 19:45

Dio stanara već se iselio, a oni koji su ostali pisali su i Holdingu i ZET-u. Samo da znamo kad smo na redu, bilo bi nam lakše, napominju

Sedam tramvaja u pet minuta. Podovi vibriraju, prozori pucaju, a stanari zgrade na križanju Ilice i Ulice Republike Austrije pakiraju kofere. Od buke se, kažu, u stanovima više ne može izdržati.

I inače je, ističu, tramvajski promet ispred njihova doma učestao jer voze onuda jedinica, dvojka, šestica i jedanaestica, a otkako su počeli radovi u Savskoj, pod prozorima im redovito prolaze i četvorka, devetka, trinaestica, četrnaestica i sedamnaestica.

Nije ih bilo od 1992.

– Devet linija u oba smjera, a s okretišta polaze svakih desetak minuta. “Rupe” u kojima tramvaj ne prolazi traju svega nekoliko sekundi. Prozori su nam stalno zatvoreni jer se jednostavno ne čujemo dok međusobno razgovaramo, a svaki prolazak osjetimo pod nogama kao mali potres – objašnjava doktor Ivan Šimek pokazujući nam usput pukotine na zidovima koje su nastale tijekom godina. Jer problem nije samo dodatan broj tramvaja koji prolaze ispred zgrade u Ilici 150, već i skretnice, koje se, kaže, nisu obnavljale otkad je on u stanu na drugom katu.

– Znači, 25 godina. Odnosno, ja sam ovdje od 1992. i ne sjećam se da je bilo što rađeno na skretanju s Ilice u Ulicu Republike Austrije – objašnjava Ivan Šimek, pa dodaje da stanari nemaju probleme samo danju već i noću, kad zbog cviljenja tračnica i buke zbog prolaska tramvaja ne mogu spavati. Neki su se stanari iz zgrade već iselili, dodaje, a posljednji od njih prije nekoliko dana.

– Čovjek je ovdje bio u najmu i rekao je da to više jednostavno ne može izdržati. Mi smo već pisali i ZET-u i Holdingu, od kojih nismo dobili nikakav odgovor. A samo da kažu da smo i mi, sad kad kopaju na lokacijama diljem grada, uskoro na redu, bilo bi nam lakše izdržati svakodnevnu buku – napominje Šimek.

Mole za strpljenje

Ove godine, međutim, kažu barem tako u Gradskoj četvrti Gornji grad, od obnove skretnica ništa. Sanacija zasad nije planirana jer je, govore, pruga na toj dionici “u dobrom stanju”. Iz ZET-a, pak, stanare mole za strpljenje.

– Sinkronizirali smo svu logistiku i zaista ulažemo intenzivne napore da u što kraćem roku dovršimo radove. Krajem kolovoza očekuje nas obnovljena prometna infrastruktura i molimo za još kratkotrajno razumijevanje. Dionice saniramo prema prioritetima i obnavljat će se svaki dio pruge gdje za to postoji potreba – ističe glasnogovorik Tomislav Jurić.

Komentara 7

ŠT
ŠtoReći
19:21 11.08.2017.

zato nitko ne želi kupiti mesićev stan..a on jadan nikako ne može vrati prijatelju dva milijuna kuna..aaa

DU
Deleted user
20:35 12.08.2017.

Grad nema novaca za takve gluposti.. Treba napraviti još fontana i kupiti što više zastava.

DU
Deleted user
11:52 11.08.2017.

I ovako popucali vrijede 4000€ po kvadratu? Što živiš u Ilici, bolje je negdje na periferiji? Nije vas se čulo od 1992. godine? Što bi sada? U međuvremenu du digli staž za 15 godina, skinuli penziju sa 80% na 30%, a Vi, gdje ste bili? U Ilici?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije