Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON PROPALOG NATJEČAJA

Plato od sedam tisuća kvadrata oko Gredelja postaje veliki parking

Foto: Grad Zagreb
12.04.2018.
u 16:27

Na novom parkiralištu automobili će se moći ostaviti nekoliko dana

Sedam tisuća kvadrata, petstotinjak ocrtanih mjesta, a dnevna parkirna karta – deset kuna. Veliko parkiralište radi se na području nekadašnjeg Gredelja u Strojarskoj, kako bi se, objasnili su jučer čelnici Grada, Zagrebparkinga i Zagrebačkih cesta, koji su obišli radove, omogućilo parkiranje i onima koji nemaju pravo na povlaštene karte.

Dvjesto kuna stajat će takve vozače mjesečno ostavljanje automobila u Strojarskoj, koja je odabrana kao lokacija za novo parkiralište jer je, kako je objasnila Ana Preost iz Zgparkinga, pogodna ljudima koji na nekoliko dana moraju ostaviti automobil i otputovati s autobusnog ili željezničkog kolodvora.

Brownfield lokacija

– Planiramo postaviti i rasvjetu, kao i rampu na ulazu i izlazu, a parkiralište će biti potpuno izolirano da se ne može preskakati u prostorije koje su devastirane – objasnila je direktorica Zgparkinga Ana Preost, dok je gradonačelnik Milan Bandić rekao kako će se staviti barem jedan dio Gredelja u pogon, dok se “ traži partner i radi prostornoplanska dokumentacija” za revitalizaciju cijelog prostora. Parkirat će se moći već za otprilike mjesec dana, najavio je, a prostor Gredelja usporedio s Paromlinom i usput rekao kako je riječ, u biti, o “brownfield lokaciji”, koje imaju svi moderni europski gradovi, pa zašto je ne bi imao i Zagreb. Ulaganje u napuštena i zapuštena zemljišta, koja mogu biti i zagađena, što “brownfield” podrazumijeva, dobra je ideja, kažu Zagrepčani, ali samo ako se ona provede do kraja.

Nisu tražili arhitekte

– Ideja s parkiranjem kod Gredelja je sasvim u redu, ali taj se prostor treba oživjeti. Napravit će se tu što i s Paromlinom, smjestiti automobile i čekati da se zgrade uokolo same sruše i propadnu – komentirali su Zagrepčani u Strojarskoj podsjećajući kako je Paromlin trebao biti nova gradska knjižnica još 2015. Što se Gredelja tiče, podsjetimo, Grad je u siječnju raspisao natječaj za njegovu revitalizaciju, ali Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave poništila ga je jer se njime za posao nisu tražili stručnjaci, odnosno arhitekti, već bilo tko s višom stručnom spremom. 

Pogledajte i galeriju: Stanovnici Vrbika zbog naplate parkinga oblijepili automate u 2. zoni

1/11
Ključne riječi

Komentara 14

Avatar mrkyyy
mrkyyy
16:52 12.04.2018.

kakav vizionar taj naš gradonačelnik… parkiralište… tko bi se toga sjetio

BI
binki
17:11 12.04.2018.

A fontana 80x60?

MI
MikiPrdekana
18:20 12.04.2018.

Sve što zna napraviti je parking i novi sloj asfalta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije