Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mjere obrane

Zabrinuti ZET-ovci, traže 'crveno dugme' u tramvajima i autobusima

kontrola ZET
Davor Višnjić/PIXSELL
17.02.2016.
u 13:50

ZET-ovci (vozači autobusa i tramvaja te kontrolori karata) su prošle godine napadnuti 26 puta, a u dva mjeseca 2016. godine još tri

Lani su 16 puta napadnuti ZET-ovi vozači autobusa, dvaput vozači tramvaja, a osam puta kontrolori karata. U dva mjeseca 2016. dogodila su se još tri napada.

Na alarmantno stanje već dulje upozorava Ante Jelić iz Sindikata vozača i prometnih radnika, koji je kazao da je riječ o fizičkim i verbalnim napadima i prijetnjama oružjem i ubojstvima te apelirao da se nešto mora poduzeti kako bi se zaštitilo vozače i kontrolore.

O tome se danas raspravlja u dvorani Tribina Grada Zagreba, Kaptol 27, koja okuplja predstavnike vozača i čelnike Holdinga, policije i Ministarstva pravosuđa.

– Predočit ćemo 10-ak zahtjeva vozača kojima bi se trebala popraviti situacija, a među njima je uvođenje “crvenog dugmeta” u vozilima, pritiskom na koje bi vozač poslao poziv u pomoć policiji koja bi automatski znala njegov položaj – kazao je Jelić.

Budući da većina počinitelja napada do dolaska policije jednostavno ode, tražit će i uvođenje videonadzora u sva ZET-ova vozila te korištenje javnog videonadzora u slučaju bijega napadača na vozače i kontrolore.

Komentara 27

NK
notorna_komunjara
14:26 17.02.2016.

26 puta u godinu dana.???? i toje vama alrmantno??dakle 2 puta mjesečno.a kajbi vi htjeli,da samo vi zet-ovci smijete napadat i tlačit.kakvi ste mprema ljudima takvi su i oni prema vama

BU
busen
16:24 17.02.2016.

vratite se u bosnu a Zagreb ostavite zagrepčanima pa vas nitko neće dirati

DU
Deleted user
15:59 17.02.2016.

Čekate čekajte zetovci ako mislite da vam je sada loše krajem ove godine ZET idu u restrukturiranje i privatizaciju znači otkaz za jedno 3000 ljudi koji rade u zET-u. A ako mislite da će vam privatnik dati plaće kao što ih sada imate grdno se varate. Onda ću vam se smijati u facu zetovsku kada budete organizirali prosvjede.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije