Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prosvjed aktivista

"Zabranimo baterijski uzgoj kokošiju jer je nehuman"

kokoši
Prijatelji životinja
01.04.2010.
u 16:33

Aktivisti udruge Prijatelji životinja prosvjedovali na Jelačićevu trgu protiv baterijskog uzgoja kokošiju koje smatraju nehumanim.

Kavez natrpan aktivisticama udruge Prijatelji životinja, obojenih crvenom bojom, koje su simbolizirale kokoši, danas je na Jelačićevu trgu plijenio pozornost prolaznika. Svojom akcijom članovi udruge ovoga su puta prosvjedovali protiv baterijskog uzgoja kokošiju koje smatraju nehumanim.

– Pozivamo građane da ne jedu jaja i da promijene prehrambene navike. Poštujmo život i zabranimo baterijski uzgoj kokoši – poručio je aktivist Luka Oman.

Udruga smatra da pilići koji na svijet dođu pod grijačem umjesto pod perjem svoje majke pate te da je nužan zakonski korak koji bi zabranio nemoralan način uzgoja i ubijanja životinja, a po uzoru na onaj u EU gdje je baterijski uzgoj kokoši zabranjen.

Komentara 18

CI
cickova
17:04 01.04.2010.

ako je jedenje jaja nehumano prema \"pilicima\", onda bi sve zene trebale gorit u paklu jer jednom mjesecno \"ubiju\" dijete. ma daj, koje budale neuke

CI
cickova
17:05 01.04.2010.

a da ne spominjem koliko miliona djece muskarci \"ube\", čak tokom jednog dana ;)

NE
numai_echitabil
18:29 01.04.2010.

Mislim da je riječ o pretjerivanju. I ti mladi ljudi s tim preformasima u kavezima samo od sebe prave čudake. U redu kad se bore za zaštitu rijetkih vrsta i izrade bundi, ali da se uništava svijet ako se pojede jaje na oko je stvarno apsurd. Oni neka slobodno jedu sjemenke, ali ovi njihovi prosvjedi lagano prerastaju u maltretiranje nas ostalih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije