Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bandić vs. crkva

'Zabilježbu na Svetice oni s Kaptola mogu si zadenut' za šešir'

Bandić Kajzerica
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/2
30.01.2014.
u 12:28

Zabilježba ne znači nemogućnost raspolaganja nekretninom. Grad Zagreb je vlasnik Svetica. Možda su stavili zabilježu i na zgradu gdje mi je stan – ironičan je gradonačelnik

Gradonačelnik Milan Bandić jutros je obišao radove na Kajzerici gdje se grade dječji vrtić, osnovna i srednja škola. Iako je do jeseni trebao biti završen vrtić i osnovna škola, gradonačelnik je naredio da mora biti useljiva i srednja škola.

– Obje škole i vrtić bit će gotovi do početka rujna. Od danas će naš čovjek koji nadzire radove voditi evidenciju koliko je ljudi radilo i sve prezentirati na kolegiju. Neće se betonirati jedino ako temperatura zraka bude 7 ili 8 stupnjeva ispod ništice, ali to ćemo nadoknaditi s dvije smjene kad se vrijeme poboljša – kazao je Bandić.

Osvrnuo se i na poruku s Kaptola da nije dobro graditi išta na Sveticama dok se ne riješi upravni postupak o vlasništvu zemljišta.

– Tu zabilježbu si ovi na Kaptolu mogu zadenut' za šešir. Zabilježba ne znači nemogućnost raspolaganja nekretninom. Grad Zagreb je vlasnik Svetica. Poruka je prijateljima s Kaptola da su, kad ulažu zabilježbu, mogli zbog partnerskih odnosa obavijestiti gradonačelnika – kazao je Bandić.

Dometnuo je i da nije siguran kako Kaptol nije stavio zabilježbu i nad zemljištem gdje se nalazi zgrada u kojoj i on ima stan.
– Je to malo dalje, ali ako su stavili na 8,5 hektara Svetica, možda su i tamo. Provjerit ću kasnije – ironično je kazao gradonačelnik. Kazao je da se ovime ništa ne mijenja te kako javni natječaj znači pet do šest mjeseci procedure, tako da će se najesen krenuti s radovima na Sveticama.

Dodao je i da se u njegovu uredu piše pismo namjere Vladi i resornim ministrima da Grad preuzme Imunološki zavod, a opovrgnuo je i napise da će Grad i Holding raskinuti kolektivni ugovor sa zaposlenicima.
– Pa pregovori su tek počeli – kratko je poručio Bandić.

Komentara 72

GV
golub Vaso
14:07 30.01.2014.

Ne zna milan da je Crkva najosjetljivija na novac i imovinu, tu mu neće pomoć nošenje najteže svijeće u procesiji.

MA
Machak
13:53 30.01.2014.

Naravno da zabilježba ne znači nemogućost raspolaganja nekretninom, ali znači - da ako se spor riješi u korist tužitelja - tužitelj postaje vlasnikom nekretnine i nije duža nikome platiti nikakvu naknadu za sve ono što je bilo tko u tu nekretninu uložio nakon što je zabilježba upisana. Bandić ima životnoškolsko poimanje prava i vlasništva...da se razumijemo, nije isključeno da će njegovi "prijatelji" s Kaptola odustati od tužbe i prepustiti mu Svetice, ali će to negdje drugdje debelo platiti našim novcima. Kaptol baš i nije jako milostiv kad je u pitanju lova...

BA
barjak
14:19 30.01.2014.

Samo lopovi u totalitarnim sistemima ne postuju pravo na vlasnistvo. Tako su se drugovi bogatili nakon drugogWW i ovog domovinskog rata.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije