Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bitka za igralište

Crkva: Cijele Svetice su naše. Hoćemo ih natrag!

milan bandić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
29.01.2014.
u 19:05

U gradskom uredu spis o povratu stoji godinama, no Bandić ga ignorira

Pravo na kompleks Svetice, osim građana i HNS-a, polaže i Crkva koja od Grada zahtijeva povrat svoje imovine pa odvjetnica Zvjezdana Znidarčić-Begović poručuje investitorima iz HNS-a da se ne upuštaju u gradnju prije okončanja postupka.

HNS bez komentara

– Smatramo da se nijedan ozbiljan investitor neće upustiti u gradnju prije no što sve bude čisto – kazala je odvjetnica Zvjezdana Znidarčić-Begović, pravna zastupnica Prvostolnog kaptola zagrebačkog. Istaknula je da je povrat zatražen još prije 15-ak godina i da se od tada u gradskom Uredu za imovinskopravne poslove vodi upravni postupak. Napomenula je i kako je sudskim rješenjem u zemljišnim knjigama unesena zabilježba da se radi vlasništva vodi postupak za povrat zemljišta pa smatra da investitor to mora uzeti u obzir.– Riječ je o sportskim terenima, ali i neizgrađenom zemljištu koje će se morati vratiti prijašnjem vlasniku.

Oko igrališta je nešto drukčije, no moguć je i njihov povrat – istaknula je Znidarčić-Begović. Prema Zakonu o naknadi za imovinu oduzetu za vrijeme jugoslavenske komunističke vladavine, u povrat se mora vratiti neizgrađeno zemljište, dok se za ono privedeno svrsi daje zamjenska nekretnina ili novčana odšteta. Iz HNS-a su kazali kako ne žele ništa komentirati jer je Grad njihov partner u cijeloj priči.– Mi vodimo razgovor s Gradom, a za sva pitanja nadležan je gradonačelnik – kratko je kazao Tomislav Pacak, glasnogovornik HNS-a.

I stadion na crkvenom

Iz Grada odgovor o postupku nismo dobili, no prilično je sigurno da je u cijeli spor gradonačelnik jasno upućen jer spis već godinama leži u uredu kod njegovih pomoćnika.

No, to ga očito nije omelo da unatoč postupku povrata zemljište obeća HNS-u. Oni su pak na Sveticama, osim korištenja terena, najavili i gradnju dvorane, tribina i drugih potrebnih prostorija. Iz Crkve su kratko komentirali kako je poznato da je cijeli prostor Svetica, uključujući i Dinamov stadion, nekad bio u njihovu vlasništvu te da će sud najbolje procijeniti što je čije.

>> Bandić: Ja gestikuliram pitomo kao golub, a vi rogušom mašete

Ključne riječi

Komentara 79

Avatar Sveušesnaest
Sveušesnaest
19:33 29.01.2014.

Bandić nije ni Kulmerovima vratio njihovo imanje, već ga je dao Todoriću.....

Avatar liquidsky
liquidsky
19:40 29.01.2014.

E, sad kad Mile stavi bedž pa se kardinali razbježe... pa kad sljedeći dan zazove Boga s govornice, pa upita, koji bedž? Pa kad Mile...

DU
Deleted user
19:32 29.01.2014.

Nebi komunisti svoj vlasnički list držali u pljesnivim ladicama, oni su se odmah, na vrime razdilili, rašćerdali među sobom nekome hotel u Sloveniji, nekome dio Ina-e, a kada je crkveno e, s time se može šutati i sprdačina praviti. Sramram vas bilo skotovi bezbožni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije