Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odluka odbora

Za Zagrepčanku godine nominirana Marija Slišković

'07.09.2012. , Zagreb -  Marija Sliskovic i Zeljko Dumancic na konferenciji za tisak Hrvatskog drustva logorasa srpskih koncentracijskih logora  Photo: Patrik Macek/PIXSELL'
'Patrik Macek/PIXSELL'
02.02.2013.
u 14:12

Na natječaj, koji je raspisan 5. prosinca, pristiglo je ukupno sedam prijava, a nagrada odabranoj iznosi 50 tisuća kuna

Za Nagradu Zagrepčanka godine nominirana je Marija Slišković, predsjednica udruge Žene u Domovinskom ratu. Tako je jučer jednoglasno odlučio Odbor Gradske skupštine za javna priznanja. Marija Slišković, kako kažu članovi Odbora, žena je koja je od 90-ih aktivna te zaslužuje nagradu za najženu Zagreba.

– Nakon svih pristiglih prijedloga, mi smo jednoglasno odlučili podržati predsjednicu udruge Žene u Domovinskom ratu. Poznata je po svome radu za prava žena koje su puno toga pretrpjele u ratu – kazala je Tatjana Holjevac, članica Odbora.

Na natječaj koji je raspisan 5. prosinca prošle godine pristiglo je sedam prijava, a Mariju Slišković Odbor je izabrao zbog posebnog doprinosa za žrtve rata.

– Ona je jedna od najzaslužnijih za to što će se silovanje u ratu odsad tretirati kao ratni zločin. Sudionica je mirovnih inicijativa, potpore prognanima i djeci poginulih, a pokrenula je projekt Dan mirovnih inicijativa – dodala je Tatjana Holjevac.

O prijedlogu Odbora odlučit će Gradska skupština koja će na sljedećoj sjednici donijeti konačnu odluku, a nagrada za Zagrepčanku godine je 50 tisuća kuna.

>>Blog Sunčica - ratni zločin nad ženama Vukovara

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije