Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pomoć za kredit

Za tvrtke i obrte bez sjedišta 
u Zagrebu niže kamate

22.04.2013., Koprivnica -  Pogon tvrtke Arche koja se bavi proizvodnjom cipela, raznih vrsta torbi i drugih proizvoda od koze.  Photo. Marijan Susenj/PIXSELL
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL
09.02.2015.
u 10:01

Ministarstvo provodi program Kreditom do uspjeha, kojim se poslovnim subjektima, pri podizanju kredita omogućuju niže kamate

Obrtnici, mali i srednji poduzetnici koji nemaju sjedište u Zagrebu, od Grada bi uskoro mogu ostvarivati poticaje. Prijedlog je to Gradskog ureda za gospodarstvo koji treba usvojiti Skupština, a kojim bi se Grad Zagreb uskladio s Ministarstvom poduzetništva i obrta.

– Ministarstvo provodi program Kreditom do uspjeha, kojim se poslovnim subjektima, pri podizanju kredita omogućuju niže kamate. Za proizvodne djelatnosti to je 2 posto, a za uslužne jedan posto. Isto toliko bi financirao i Grad Zagreb, i to poduzetnicima koji djeluju na području grada, ne samo onima koji imaju ovdje sjedište – objasnila je Mirka Jozić, pročelnica gradskog Ureda za gospodarstvo te dodala da bi time poduzetnici plaćali najviše 3, tj. 6 posto kamata na kredit.

Obrtnici, mali i srednji poduzetnici sa sjedištem u Zagrebu, a koji djeluju u drugim županijama, od njih mogu dobiti poticaje, pa će i oni koji nisu u Zagrebu ostvariti iste pogodnosti od Grada.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije