Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Bez politike'

Za Praznik rada podijelit će se 50 tisuća porcija graha u Maksimiru

praznik rada, trakošćan, čačić (1)
Marko Jurinec/PIXSELL
23.04.2013.
u 13:04

Kao i prijašnjih godina, grah će se prema gradonačelnikovoj recepturi pripremiti u Ustanovi Dobri dom Grada Zagreba, a u organizaciju će biti uključene sve mjerodavne gradske institucije, uredi i službe

Međunarodni praznik rada, 1. svibnja, i ove će se godine svečano i dostojanstveno, u organizaciji Grada, proslaviti u Maksimiru, uz kulturni program i više od 50 tisuća porcija graha. Dogovoreno je to na jutrošnjoj koordinaciji koju je s čelnicima sindikalnih središnjica, voditeljima podružnica Zagrebačkog holdinga i suradnicima sazvao gradonačelnik Milan Bandić u zagrebačkoj gradskoj upravi.

Na Trgu bana Jelačića u podne će biti organiziran već najavljivan veliki sindikalni prosvjedni skup, a sudionici će u povorci doći s Trga Franje Tuđmana gdje će se okupiti i za što su prikupili sve potrebne dozvole, najavio je predsjednik Nezavisnih sindikata Krešimir Sever.

Na koordinaciji je dogovoreno da će Maksimir biti mjesto proslave rada i radnika koja će se odvijati po uhodanoj tradiciji, bez ikakve promidžbe i politike. Podjela graha odvijat će se u više faza – od 11 do 13 sati, zatim od 14 sati do 19 sati, odnosno dok se sve porcije ne podijele. 

Kao i prijašnjih godina, grah će se prema gradonačelnikovoj recepturi pripremiti u Ustanovi Dobri dom Grada Zagreba, a u organizaciju će biti uključene sve mjerodavne gradske institucije, uredi i službe, poput podružnice Čistoća, Zrinjevac, ZET, Vodoopskrba i odvodnja, Tržnice Zagreb, Zagrebačke ceste, Hrvatske šume i Vatrogasne zajednice i Hitne pomoći.

 >>U Hrvatskoj se više ne slavi rad, nego brutalna pohlepa!

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije