Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Turistička ponuda Daruvara na Cvjetnom

Za 10 kuna u Daruvar na lokalne specijalitete i koncert TBF-a

daruvar
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/6
17.05.2014.
u 14:00

Nedaleko Zagreba možete uživati u termalnim vodama, vinskoj cesti, pivu po českoj recepturi u Pivovari Daruvar te ponudi raznim obiteljskim domaćinstvima koji proizvode suvenire, med, sir..

Grad Daruvar i Turistička zajednica Daruvar – Papuk tijekom današnjeg dana Zagrepčanima na Cvjetnom trgu predstavljaju svoju turističku ponudu s ciljem da se što češće na izlete, odmor ili ručak upute baš u njihov kraj. Direkorica Turističke zajednice Ivana Plažanin Vuković kazala je da imaju puno toga za ponuditi, od termalnih voda Daruvarskih toplica, termalnog vodenog parka "Aquae Balissae" do vinske ceste, ponude jedinstvenog piva po českoj recepturi u Pivovari Daruvar te raznih obiteljskih obrta koji proizvode suvenire, med, sir i drugo.

- Na 13 štandova htjeli smo Zagrepčanima na jednom mjestu predstavit grad Daruvar. Osim kupanja u termalnim vodama koja je dobra za zdravlje, u centru grada imamo i 9,5 hektara uređenog perivoja i pored toga 20 hektara Rimske šume s čime se oduševe svi posjetitelji - kazala je Plažanin Vuković.

Na predstavljanju svog kraja i turističkoj promociji na Cvjetnom trgu bio je i gradonačelnik Daruvara i predsjednik Turističke zajednice Dalibor Rohlik.- Glavni povod nam je da Zagrepčanima predstavimo našu tradicionalnu manifestaciju Vinodar koja se održava početkom lipnja. Ona traje desetak dana, no glavna zabava je za vikend pa smo 7. lipnja za njih organizirali i vlak koji s Glavnog kolodvora krece u 9 ujutro i vraca se u 3 sata ujutro natrag, cijena povratane karte je 10 kuna - objasnio je gradonačelnik.

Dodao je da će zabava krenuti već u vlaku sa zabavnom pratnjom i degustacijom daruvarskih vina kako bi Zagrepčani stigli raspoloženi za štimung koji će ih čekati. Vrhunac zabave biti će u večernjim satima kada će posjetitelji moći uživati u besplatnom konvertu TBF-a nakon čijeg se nastupa i kreće natrag prema Zagrebu.

Gradonačeknik Daruvara pozvao je Zagrepčane da ih posjete i izvan manifestacija jer nude mnogo toga na dohvat ruke.- Dođite na rehabilitaciju, odmor, opuštanje, ali i na dobro jelo i dobru kapljicui siguran sam da ćete se nakon toga stalno vraćati - poručio je Rohlik. 

Vinodar u Daruvaru - 15. međunarodna izložba vina

Turistička zajednica, program Vinodar 2014.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije