Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
opušteno i inovativno

Wine jam - vinski festival za znalce i laike

Wine Jam
Foto: PR FOTO
VL
Autor
Antonela Vukorepa/VLM
13.12.2013.
u 15:58

Drugi po redu "Wine jam", s predznakom božićni, bit će upriličen u subotu (14. prosinca) u ležernoj atmosferi Rougemarine bara u Zagrebu od 17 do 22 sata.

Degustacije vina često su rezervirane za stariju publiku, iskusnog nepca i visokih eno-kriterija. Kako bi se ta stigma skinula te se mlađoj, urbanoj generaciji ljudi približila kultura i ispijanje vina kao životni stil, u Hrvatskoj se odnedavno održavaju "Wine jamovi".

Radi se o, kako kažu organizatori, marketinško-komunikacijsko-kulturološkoj platformi koja je ranije pokrenuta u Beogradu, a kojoj je cilj da bude opuštenija i inovativnija u prezentaciji vina nego što je to uobičajeno na sličnim događanjima. Cilj je, objašnjavaju, postojećoj vinskoj publici priključiti nove "snage" i odvratiti ih od ideje da su vinski festivali samo za dobre poznavatelje.

Drugi po redu "Wine jam", s predznakom božićni, bit će upriličen u subotu (14. prosinca) u ležernoj atmosferi Rougemarine bara u Zagrebu od 17 do 22 sata.

Izlaže 15-ak vinara

U cijenu od 75 kuna uključena je neograničena degustacija vina koja će predstavljati 15-ak vinara iz Hrvatske, Srbije i Slovenije (Roxanich, Trapan, Galić, Misal, Korta Katarina, VK, Franković, Zdjelarević, Vino Budimir, Vinarija Zvonko Bogdan, Ščurek, Bjana, Joannes Protner, Kocijančič Zanut), a prilaže se još i kaucija za čaše od 25 kuna. 

Kako bi sve bilo urbano, za glazbenu podlogu bit će zadužen poznati DJ Eddy Ramich.

>>Novi izazov za vinoljupce je kušanje vina naslijepo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije