Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobar biznis na gradskim bazenima

Wellness stigao i u Iver, sljedeći je Novi Jelkovec

Novouređeni wellness centar u sklopu bazena Iver
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/7
09.11.2017.
u 09:22

U lani otvorenom kompleksu uredili su finsku saunu i sobu za opuštanje, imaju razne masaže, a teretanu su smjestili u atomsko sklonište

Nakon što su prije dva mjeseca otvorili wellness-centar na Sveticama, sada je Grad Zagreb odlučio otvoriti sličan u Iveru. Uz bazen koji je otvoren prije nešto više od godinu dana, posjetitelji odsad u sklopu kompleksa mogu koristiti i finsku saunu te sobu za opuštanje s ponudom detoksikacijskih čajeva. Na raspolaganju im je i nekoliko vrsta masaža te teretana, koju su djelatnici gradske ustanove Upravljanje sportskim objektima, pod čijom je ingerencijom bazen u Iveru, smjestili u atomsko sklonište. Čitav wellness prostire se na 300 četvornih metara, a jučer ga je otvorio gradonačelnik Milan Bandić.

U mjesecu 450 tretmana

– S obzirom na to da wellness na Sveticama jako dobro radi, odlučili smo jedan otvoriti u istočnom dijelu grada kako bismo takve usluge i zdrav život približili stanovnicima koji žive od Sesveta do Dugog Sela. U današnjem užurbanom stilu života nemamo vremena sat vremena putovati nekamo – rekao je Marinko Tomić, ravnatelj ustanove Upravljanje sportskim objektima.

U uređenje je uloženo 300.000 kuna, a wellness-centar u Iveru manji je od onoga na Sveticama za 50 kvadrata, zbog čega, logično, očekuju i manje posjetitelja. No poprilično su sigurni da će se broj od stotinu korisnika dnevno na bazenu Iver povećati s proširenjem ponude.

– U prvom mjesecu rada prodali smo 450 tretmana u wellnessu Svetice, čime smo i te kako zadovoljni, a primjetan je trend rasta interesa pa će rezultati zasigurno biti i bolji u mjesecima koji dolaze. Dobar pokazatelj da smo pogodili s ponudom jest to što nam se posjetitelji stalno vraćaju. Cijene u Iveru niže su nego u Sveticama za desetak kuna, odnosno niže su 25 posto u odnosu na ostale wellnesse u gradu – kazala je Adriana Nožak, voditeljica wellnessa u sklopu ustanove.

Cijene su, dodao je Tomić, formirali tako da budu prihvatljive široj publici. Sat vremena u finskoj sauni te sobi za opuštanje stoji 45, dok će ga studenti, umirovljenici i osobe s invaliditetom platiti 30 kuna. Želi li se koristiti i teretana, to će koštati 60 kuna, a moguć je i individualni trening s profesionalnim kineziologom, kojeg sat vremena stoji 100 kuna. Mjesečna je ulaznica za teretanu 200 kuna, a bit će organizirani i grupni treninzi. Sauna će se moći zakupiti za maksimalno deset osoba, i to za 350 kuna po satu. U ponudi je i šest različitih masaža, od sportske, anticelulitne, medicinske, relaksirajuće... Cijene su im od 60 do 150 kuna, a korisnici će moći birati žele li da ih masira maserka ili maser.

Radi od 9 do 21 sat

Nadaju se da će proširenjem usluge, osim tamošnjih stanovnika, u Iver dovesti i posjetitelje iz drugih dijelova grada s obzirom na to da se bazen nalazi pet minuta od obilaznice.

– Građani u Iveru mogu doći “na svoje” jer bazen ne koristi puno sportskih klubova pa je slobodan dobar dio vremena – rekao je Tomić te dodao kako se nadaju sličan wellness otvoriti i u sklopu bazena u Novom Jelkovcu. Želja im je i da jedan takav centar otvore u Domu sportova te mu tako povrate staru slavu.

– Ondje je 1970-ih postojao jedan od najbolje uređenih wellnessa na ovom području – kazao je Tomić.

Termini se u kompleksu u Iveru već popunjavaju, a rezervirati se mogu na mail uso.wellness@sportskiobjekti.hr i adriana.nozak@sportskiobjekti.hr ili na brojeve telefona 01/642-1076 i 642-1448. Wellness će biti otvoren od 9 do 21 sat i radnim danom i vikendom.     

Komentara 2

FA
fakin2012
23:13 11.11.2017.

dođem ja na bazene: ne smiješ koristiti mali bazen, ne smiješ koristiti srednji bazen, ne smiješ koristiti vise od pola velikog bazena, jer je rezerviran za "program od 16 do 21 sat". Dajte ugurajte još i wellness u veliki bazen da ne mogu koristiti ni ovu trećinu velikog bazena :-(

CR
CroatianYeti
06:52 11.11.2017.

Đedo, dobra mala !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije